ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύπρια βουλευτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Κύπρια βουλευτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στις 10 Οκτωβρίου η Στέλλα Κυριακίδου, μέλος της κυπριακής Βουλής, εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην οποία μετέχουν 648 βουλευτές από τα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου.

Η κ. Κυριακίδου, κλινική ψυχολόγος, υπερίσχυσε στην τρίτη ψηφοφορία με 132 ψήφους του ανθυποψηφίου της από τη Λιθουανία, Εμανουέλις Ζινγκέρις -επίσης από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)- ο οποίος έλαβε 84 ψήφους.

Σε συνέντευξή της η κ. Κυριακίδου τονίζει ότι «η εκλογή της είναι πρώτιστα επιτυχία για την κυπριακή Βουλή, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των έως σήμερα προέδρων της ΚΣΣΕ προέρχονταν από τις μεγάλες χώρες- μέλη της Συνέλευσης».

Η θητεία της κ. Κυριακίδου θα είναι ολιγόμηνη, γιατί τον Ιανουάριο η προεδρία θα περάσει σε άλλη πολιτική ομάδα της ΚΣΣΕ.

«Η Συνέλευση, με την τιμητική προς εμένα ψήφο της, έδωσε το μήνυμα πως πραγματικά ήθελε να γυρίσει σελίδα, να επουλώσει τις πληγές των τελευταίων μηνών τόσο με τα περί διαφθοράς μελών της, όσο και με την πολύμηνη διαδικασία αποπομπής του τέως πρόεδρου της, πως ήθελε πραγματικά να ξαναβρεί το κύρος, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της, που είχαν πληγεί πολύ το τελευταίο διάστημα, και να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των ανθρώπων, της έννομης τάξης και της δημοκρατίας, το οποίο είναι ταγμένη να επιτελεί εδώ και δεκαετίες», τονίζει η κ. Κυριακίδου.

Η ίδια επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι βασική προτεραιότητά της είναι να επανέλθει η ηρεμία, η συναίνεση, η αξιοπιστία και η διαφάνεια στους κόλπους της ΚΣΣΕ και γι΄ αυτό «έχει μεγάλη σημασία να προχωρήσει το σημαντικό έργο της Ανεξάρτητης Διερευνητικής Επιτροπής της Συνέλευσης, που ήδη εξετάζει τις καταγγελίες περί διαφθοράς μελών της».

Χαρακτηρίζει «αγκάθια» θέματα που αφορούν τις σχέσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία, το Αζερμπαιτζάν, την Αρμενία, ενώ υπογραμμίζει ότι η ΚΣΣΕ δεν είναι αδρανής στα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.

Γεννημένη το 1956 η κ. Κυριακίδου νίκησε τρεις φορές νίκησε τον καρκίνο και με την συνέντευξη της στέλνει στους καρκινοπαθείς μήνυμα ελπίδας, τονίζοντας ότι «ουδείς πρέπει να είναι μόνος και γι’ αυτό πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.