ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Έκτακτο: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Κ.Πουτζδεμόν – Γιατί δεν συμφέρει το Βέλγιο να μην εγκριθεί το ένταλμα σύλληψης

Έκτακτο: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Κ.Πουτζδεμόν – Γιατί δεν συμφέρει το Βέλγιο να μην εγκριθεί το ένταλμα σύλληψης

Tα ψέματα τελειώνουν και μία εβδομάδα αφότου είχε διαφύγει από την Καταλονία, ο Κάρλες Πουτζδεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής.

Μένει να φανεί εάν οι Βρυξέλλες θα εγκρίνουν το ισπανικό ένταλμα σύλληψης. Σε μία χώρα όμως που οι μισοί είναι Βαλουά (δηλαδή φυλετικώς Γάλλοι) και οι άλλοι μισοί Φλαμανδοί (δηλαδικά φυλετικώς Ολλανδοί) δεν συμφέρει καθόλου τις Βρυξέλλες να μην το εγκρίνουν.

Άλλωστε υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να στηρίξουν το βασίλειο της Ισπανίας. Και το Βέλγιο βασίλειο είναι και θα ήταν ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο και για το ίδιο, εάν ένα άλλο βασίλειο έχανε εδάφη με αυτόν τον τρόπο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας είχε βρει καταφύγιο στο Βέλγιο μετά από την ενεργοποίηση του άρθρου 155 που έδωσε την πλήρη εξουσία της Καταλονίας στον Ραχόι.

Ο Κάρλες Ποτζντεμόν παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία, σύμφωνα με την πηγή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού VRT.

Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 1300 GMT (1500 ώρα Ελλάδος) σχετικά με τον Πουτζδεμόν, εναντίον του οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος του και τεσσάρων «υπουργών» του που βρίσκονται στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.