«Σταθερή και ισχυρή» Γερμανία θέλει o Εμμ. Μακρόν

«Σταθερή και ισχυρή» Γερμανία θέλει o Εμμ. Μακρόν

Η Γαλλία θέλει η Γερμανία, όπου η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή πολιτική κρίση, να παραμείνει «σταθερός και ισχυρός» εταίρος «για να προχωρήσουμε από κοινού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Η κατάσταση αυτή «ενισχύει την ανάγκη η Γαλλία να προτείνει, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να εργασθεί για ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό σχέδιο που θα θέσουμε σε εφαρμογή με τους γερμανούς εταίρους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πως επικοινώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ αργά χθες βράδυ, όταν οι προσπάθειές της να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσαν και πως η καθυστέρηση της διαδικασίας δεν είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας .

«Δεν είναι προς το συμφέρον μας το πάγωμα της διαδικασίας», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αποχώρησαν απροσδόκητα από τις συνομιλίες με τη συντηρητική ένωση της Μέρκελ και τους Πράσινους, που κράτησαν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, επικαλούμενοι αγεφύρωτες διαφορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.