Η άμεση και οικογενειακή σχέση Ελλάδας-Γερμανίας από τη σκοπιά του Γερμανού πρέσβη

Η άμεση και οικογενειακή σχέση Ελλάδας-Γερμανίας από τη σκοπιά του Γερμανού πρέσβη

Μπορεί οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία να είναι λίγο περίπλοκες, ωστόσο ο Γερμανός Πρέσβης Jens Plötner, τονίζει πως αυτό ενώνει περισσότερο τις 2 χώρες και τις φέρνει πιο κοντά.

Το ευρωπαϊκό ιδεώδες, που εκφράζει βαθιές οικογενειακές αρχές, σύμφωνα με τον πρέσβη συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα με εντονότερους ρυθμούς. Πιο συγκεκριμένα, υποσττήριξε πως όλοι οι ηγέτες οφείλουν να ευνοούν τις σχέσεις μεταξύ των λαών και να προωθούν την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αφού ο Jens Plötner επισκέφτηκε την ελληνογερμανική αγωγή έγινε ξανά για λίγο μαθητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με μεγάλο ενθουσιασμό μπήκε στις σχολικές αίθουσες και απάντησε σε ερωτήσεις που του έκαναν οι μικροί μαθητές. Βγήκαν μάλιστα και στο προαύλιο συζητώντας για πολλά καίρια θέματα, όπως η σημασία της ευρωπαϊκής ένωσης, η ανεργία, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και άλλα. Ο πρέσβης μάλιστα τους παρότρυνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό, προκειμένου να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς και κουλτούρες.Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο ίδιος σπούδασε τόσο στη Γαλλία, όσο και στο Αμβούργο. Μίλησε για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και έδωσε αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές, διότι όταν αυτοί θα αποφοιτήσουν τα πράγματα στον επαγγελματικό κλάδο της χώρας μας θα είναι βελτιωμένα. Εντούτοις, μπορούν να σπουδάσουν στη Γερμανία, όπως τόσοι άλλοι Ευρωπαίοι φοιτητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.