Έρευνα του Facebook παρουσιάζει ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στο Brexit ήταν ελάχιστη

Έρευνα του Facebook παρουσιάζει ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στο Brexit  ήταν ελάχιστη

Εσωτερική έρευνα, έδειξε ότι ο ρωσικός παράγοντας δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στο δημοψήφισμα του Brexit, αφού το υλικό που είχε προωθηθεί το είδαν λιγότεροι από 200. Η έρευνα παρουσιάστηκε από το Facebook.

Για περιορισμένη ρωσική συμμετοχή στο δημοψήφισμα για το Brexit κάνει λόγο το Facebook, μετά το σάλο που έχει προκληθεί για το ζήτημα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, υπήρχαν υπόνοιες ότι η ρωσική προπαγάνδα παρενέβη στο διάλογο, υπέρ του Brexit, ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις για τις αμερικανικές εκλογές, προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ.

Εσωτερική έρευνα εντόπισε τρία διαφημιστικά που συνδέονται με προπαγάνδα. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, λιγότερο από 200 άνθρωποι είδαν τα διαφημιστικά και το κόστος της προβολής τους ήταν λιγότερο από ένα δολάριο.
Η Επιτροπή Εκλογών ζήτησε από το Facebook και το Twitter πληροφορίες για προσπάθειες ρωσικών προπαγανδιστικών ομάδων να εμπλακούν στην ψηφοφορία πληρώνοντας πολιτικές διαφημίσεις.

Το Facebook υποστήριξε ότι λιγότερο από ένα δολάριο ξοδεύτηκε για την διανομή διαφημιστικών από λογαριασμούς που συνδέονται με την Υπηρεσία Έρευνας στο Διαδίκτυο (Internet Research Agency – IRA), με έδρα την Αγία Πετρούπολη, ενώ οι θεατές περιορίστηκαν σε λιγότερους από 200.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αμερικανική έρευνα για την εμπλοκή λογαριασμών που συνδέονται μ τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

“Στηρίζουμε έντονα τις προσπάθειες της Επιτροπής να ρυθμίσει και να ενδυναμώσει τους κανόνες για την χρηματοδότηση πολιτικών εκστρατειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τα αιτήματα της Επιτροπής”, έγραψε η εταιρεία σε επιστολή της προς την Επιτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο, το Facebook εντόπισε ότι οι λογαριασμοί που συνδέονται με την IRA ξόδεψαν λίγα χρήματα (97 σεντς ή 93 πένες) σε διαφημίσεις για διανομή σε βρετανικό κοινό εκείνη την περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.