ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεκατρείς χώρες της Ευρώπης θα έχουν εκλογές μέσα στο 2018

Δεκατρείς χώρες  της Ευρώπης  θα έχουν εκλογές μέσα στο 2018

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018, καθώς πρόκειται για ένα έτος γεμάτο εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορα επίπεδα: προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, Φινλανδία, Τσεχία, Ιρλανδία, Κύπρο, βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σουηδία και Λετονία, ενώ θα διενεργηθούν δημοτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία και περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία, μεταδίδει η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται η ανανέωση της θητείας, για τέταρτη φορά, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ και η Ιταλία θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της προσοχής στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει πετύχει την επάνοδο στην ιταλική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας τη νίκη του κεντροδεξιού συνασπισμού στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, οι οποίες αποτελούν ένδειξη για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης άνοιξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ένα ιδιαίτερα κατακερματισμένο τοπίο που θα απαιτήσει συμφωνίες. Ακόμη και αν το Κίνημα Πέντε Αστέρων προηγηθεί με 30% (έναντι 20% για το Δημοκρατικό Κόμμα), θα μπορούσε να ξεπεραστεί από ένα δεξιό συνασπισμό της Forza Italia, της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά και του εξαιρετικά συντηρητικού Fratelli d’Italia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.