ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άν.Μέρκελ: «Το CDU άνοιξε τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού»

Άν.Μέρκελ: «Το CDU άνοιξε τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού»

Την απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να εγκρίνει τη συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου» συνασπισμού χαιρέτισε πριν από λίγο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Τόνισε ότι το πλαίσιο για αυτές τις διαπραγματεύσεις θα είναι το κείμενο των διερευνητικών συνομιλιών, ανέφερε ωστόσο και ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει «να διευκρινιστούν στις λεπτομέρειές τους».

«Το CDU άνοιξε τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού. Χαιρόμαστε και καλωσορίζουμε ότι και το SPD έκανε το ίδιο σήμερα στο Συνέδριό του. Μετά τις εντατικές και πράγματι δύσκολες συζητήσεις έφεραν ένα θετικό αποτέλεσμα και με αυτό ανοίγει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις συνασπισμού», δήλωσε η κυρία Μέρκελ λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου του κόμματός της και πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι σημαντικό για την Χριστιανική Ένωση η Γερμανία να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα θέματα του μέλλοντος και ότι θα μπορέσει να βρει λύσεις για αυτά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην «οικονομική δύναμη και τις απαραίτητες αλλαγές για την εποχή της ψηφιοποίησης, ως βάση για κοινωνική δικαιοσύνη, για ασφάλεια». Αυτά είναι τα κεντρικά θέματα που πρέπει να λύσουμε, συνέχισε και τόνισε ότι «το κείμενο των διερευνητικών είναι το πλαίσιο στο οποίο θα διαπραγματευτούμε και βεβαίως υπάρχει ένας αριθμός θεμάτων που πρέπει να διευκρινιστούν σε λεπτομέρειες και αυτό σίγουρα θα απαιτήσει και πάλι εντατικές διαβουλεύσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.