ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ολλανδική Κάτω Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Η ολλανδική Κάτω Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Οι Ολλανδοί βουλευτές ψήφισαν σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και την αποστολή ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου, για την επέτειο της σφαγής που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17.

Η Κάτω Βουλή ενέκρινε με ψήφους 142 υπέρ έναντι τριών κατά το ψήφισμα που ζητούσε “να μιλά το κοινοβούλιο με σαφήνεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων”, μια ενέργεια που πιστεύεται ότι θα επιτείνει την ένταση στις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα.

Η ολλανδική κυβέρνηση είχε πάρει αποστάσεις από αυτό το ψήφισμα.

“Διατηρούμε πάντα την ελπίδα να δούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να συμφιλιώνονται αλλά η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο τρόπος για να φτάσουμε ως εκεί είναι διαφορετικός από το προτεινόμενο ψήφισμα” δήλωσε η Σίγκριν Κάαγκ που ασκεί χρέη υπουργού Εξωτερικών.

“Τιμούμε τα θύματα και τους συγγενείς κάθε σφαγής μειονοτήτων”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα κρίνει αν πρόκειται ή όχι για γενοκτονία. Ζήτησε επίσης να επιδεικνύεται «η ύψιστη προσοχή» όταν χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για παρελθόντα γεγονότα.

“Αυτή η κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική με τις σχέσεις της με την Τουρκία, που υπήρξαν και καλύτερες”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.