ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βρυξέλλες: Συνάντηση Α. Τσίπρα- Α. Μέρκελ με κύριο θέμα το Σκοπιανό

Βρυξέλλες: Συνάντηση Α. Τσίπρα- Α. Μέρκελ με κύριο θέμα το Σκοπιανό

O Aλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια σταθερή, βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes) επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στα συμπεράσματα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αλλά και ότι η κ. Μέρκελ συνεχίζει να ενθαρρύνει την ηγεσία της πΓΔΜ στην κατεύθυνση για να βρεθεί λύση.

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε τετραμερή συνάντηση με την Γερμανία Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Υπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και θέματα Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ. Και στις δύο συναντήσεις θα συζητήσει για την περιοδεία Γιούνκερ-Μογκερίνι τις επόμενες μέρες σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συζητήσει για το ονοματολογικό τη πΓΔΜ και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Επίσης, από κοινού ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κ.κ. Τσίπρας και Αναστασιάδης θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.