ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Κρύος ιδρώτας» στις Βρυξέλλες από την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία

«Κρύος ιδρώτας» στις Βρυξέλλες από την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία

Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία προσπάθησε να κατευνάσει ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρια μετά τον «κρύο ιδρώτα» στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένους δημοσιογράφους ο Λουϊτζι Ντι Μάιο τόνισε ότι «δεν είναι πια ώρα να φύγουμε από το ευρώ και το M5s δεν σχεδιάζει την έξοδο [της χώρας] από την Ευρώπη».

«Το πρώτο ταξίδι που θα κάνω ως πρωθυπουργός θα είναι στις Βρυξέλλες», είπε. «Θα προωθήσουμε τα οικονομικά μας μέτρα σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες, όχι ενάντια».

Ξεκαθάρισε δε ότι το κίνημά του δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τα ακραία κόμματα στην Ευρώπη κι ότι «θα επιδιώξει το μέγιστο διάλογο» με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Εξασφαλίζοντας πάνω από το 32% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές το αντισυστημικό Μ5s αναδείχθηκε μεν πρώτο κόμμα, αλλά πίσω από τον κεντροδεξιό συνασπισμό, όπου πρώτη δύναμη είναι πλέον η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι.

Ωστόσο, κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την αυτοδυναμία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναζητήσουν συμμαχίες.

Ο Ντι Μάιο είπε ότι ήρθε η ώρα για «βαθιά περισυλλογή» ως προς το πώς θα προωθηθούν αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς θα χαλαρώσουν οι αυστηροί κανόνες προϋπολογισμού.

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αναθεωρηθεί ή να αντικατασταθεί το όριο του 3% έναντι του ΑΕΠ για το έλλειμμα», είπε υπογραμμίζοντας ότι μια κυβέρνηση υπό το κόμμα του θα επιδιώξει την απομείωση του τεράστιου χρέους της χώρας όχι με λιτότητα, αλλά με «επεκτατικά οικονομικά μετρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δήλωσε δε έτοιμος να μιλήσει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα εστιάζει σε κοινές προτεραιότητες, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να μετάσχει το M5s σε μια «θεσμική κυβέρνηση» με όλα τα μεγάλα κόμματα, σε περίπτωση που αποτύχουν όλες οι άλλες προσπάθειες. Σε μια τέτοια περίπτωση, είπε ο Ντι Μάιο, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να οδηγηθεί η χώρα και πάλι στις κάλπες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα βγει ακόμη περισσότερο ενισχυμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.