ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της σημερινής συνάντησης Μέρκελ – Μακρόν στο Παρίσι

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της σημερινής συνάντησης Μέρκελ – Μακρόν στο Παρίσι

Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία της στη θέση της καγκελαρίου, για τέταρτη θητεία, η Άγκελα Μέρκελ μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη.

Η Μέρκελ, που ανέλαβε την Τετάρτη τα ηνία της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, έπειτα από έξι μήνες πολιτικής αβεβαιότητας, θέλει να υλοποιήσει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για «νέα εκκίνηση» στην Ευρώπη, σε στενή συνεργασία με τη Γαλλία.

Ο Μακρόν περίμενε ανυπόμονα να σχηματίσουν οι Γερμανοί κυβέρνηση και πρόκειται να πιέσει για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, επιδιώκοντας το ξεκίνημα να γίνει πριν το Brexit και οι εκλογές για την Ευρωβουλή, το 2009 επιβραδύνουν την πρόοδο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη που η Γαλλία βγαίνει μπροστά πολύ ενεργά στο ευρωπαϊκό πεδίο και πάλι και που ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει προτάσεις» δήλωσε η Μέρκελ στο ZDF. Η Γερμανίδα καγκελάριος ξέρει πως ο Μακρόν θέλει- και χρειάζεται- να επιτύχει στο εγχείρημα αναμόρφωσης της Ευρώπης, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων στη Γαλλία παραμένουν επιρρεπείς στους ακροδεξιούς και ακροαριστερούς λαϊκιστές που εκφράζουν σκεπτικισμό για την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά και η Μέρκελ θέλει να προστατεύσει την ευρωζώνη από ενδεχόμενη επανάληψη της κρίσης που την απείλησε πριν λίγα χρόνια, αλλά είναι αντιμέτωπη και με μια εύθραυστη ισορροπία στη χώρα της. Τα μέλη του δικού της συντηρητικού κόμματος είναι πιο απρόθυμα από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD να προχωρήσουν με την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση και δεν θέλουν ούτε να ακούν για το «μοίρασμα» ρίσκων και χρεών με άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.