ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ε.Ε αισιοδοξεί ότι δεν θα συμπεριληφθεί στους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα-αλουμίνιο

Η Ε.Ε αισιοδοξεί ότι δεν θα συμπεριληφθεί στους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα-αλουμίνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, κατάφερε κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ την απαλλαγή της ΕΕ από την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρώπη.

Μετά από δύο ημέρες εντατικών διαβουλεύσεων στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στην Επίτροπο Εμπορίου και στελέχη της κυβέρνησης τουΝτόναλντ Τραμπ και υπό την άμεση απειλή για εμπορικά αντίποινα εκ μέρους της Ε.Ε, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι υποχώρησαν από την αρχική σκληρή στάση τους και επιλέγουν την εξαίρεση της Ε.Ε. από την επιβολή δασμών 10% στο αλουμίνιο και 25% στον χάλυβα.

Η Επίτροπος Εμπορίου ενημέρωσε τους αντιπρόσωπους των 28 κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα των επαφών της στις ΗΠΑ, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία μέχρι η απαλλαγή της ΕΕ από τους δασμούς να ανακοινωθεί επισήμως από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

«Τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επωφεληθούν από αυτήν την απαλλαγή, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν θα είναι μόνιμη ή προσωρινή», δήλωσαν ανώτερες πηγές των Βρυξελλών, τις οποίες επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ε.Ε και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συστήσουν μια ομάδα Ευρωπαίων και Αμερικανών εμπειρογνωμόνων που θα συζητούν θέματα εμπορίου, όπως το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ προς την ΕΕ το οποίο ανερχόταν στα 100 δισ. δολάρια το 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.