Ιταλία: Διέρρευσε σχέδιο κυβερνητικής συνεργασίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων με έξοδο από το ευρώ

Ιταλία: Διέρρευσε σχέδιο κυβερνητικής συνεργασίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων με έξοδο από το ευρώ

Ένα «προσχέδιο κυβερνητικής συνεργασίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων» αποκάλυψε απόψε η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post.

Στα κύρια σημεία του γίνεται αναφορά σε κανόνες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, σε άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και σε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «σβήσει» 250 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.

Λέγκα και Πέντε Αστέρια απάντησαν ωστόσο ότι πρόκειται για σχέδιο, το οποίο πρέπει να θεωρείται, πλέον, ξεπερασμένο, διότι έχει αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο, ενώ τόνισαν ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Η Ρωσία στο συγκεκριμένο προσχέδιο χαρακτηρίζεται «οικονομικός και εμπορικός εταίρος», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «κύριος σύμμαχος της Ιταλίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιαστές εκφράζουν τον φόβο ότι οι συγκεκριμένες διαρροές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ιταλική οικονομία, με ενδεχόμενη αύξηση του σπρεντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.