ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ. Λεπέν: «Στην Ιταλία η ΕΕ και ο Ματαρέλα έκαναν πραξικόπημα – Ο θυμός των ευρωπαϊκών λαών μεγαλώνει»

Μ. Λεπέν: «Στην Ιταλία η ΕΕ και ο Ματαρέλα έκαναν πραξικόπημα – Ο θυμός των ευρωπαϊκών λαών μεγαλώνει»

Η πρόεδρος του δεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε το “πραξικόπημα” της ΕΕ στην Ιταλία, όπου ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα όχι μόνο αρνήθηκε τον διορισμό του ΥΠΟΙΚ που πρότεινε η συμμαχία των κομμάτων που αντιπροσωπεύει το 70% του ιταλικού λαού αλλά ετοιμάζεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρλο Κοταρέλι ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ για να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

“Η ΕΕ και οι χρηματοπιστωτικές αγορές καταργούν τη δημοκρατία. Αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία είναι ένα πραξικόπημα, μια ληστεία του ιταλικού λαού από παράνομους θεσμούς. Απέναντι σε αυτήν την άρνηση της δημοκρατίας, ο θυμός των λαών μεγαλώνει παντού στην Ευρώπη!”, γράφει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στον λογαριασμό της στο Twitter.

“Ο κ. Ματαρέλα διαπράττει ένα θεσμικό πραξικόπημα, αυτός που είναι κανονικά ο εγγυητής των θεσμών, αυτός που θα πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του ιταλικού Συντάγματος, βρίσκεται σήμερα στην υπηρεσία της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής“, δήλωσε επίσης ο αντιπρόεδρος του FN Νικολά Μπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

“Το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα που κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές κατέληξαν σε μερικές εβδομάδες σε μια συνολική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτοί έχουν την δημοκρατική νομιμότητα να την θέσουν σε εφαρμογή. Ο Ματαρέλα προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία αυτή, προκαλεί μια μεγάλη πολιτική κρίση από όλες τις πλευρές”, πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρόεδρος αρνήθηκε χθες να εγκρίνει την κυβέρνηση του Κινήματος των 5 Αστέρων και της δεξιάς Λέγκα στην Ιταλία γράφοντας στα υποδήματά του την ψήφο των Ιταλών.

Ο Ιταλός πρόεδρος αναμένεται σήμερα να αναθέσει εντολή στον Κάρλο Κοταρέλι, έναν 64χρονο οικονομολόγο που ενστερνίζεται την πολιτική λιτότητας, για να σχηματίσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Αυτή δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Βέβαια κάποιος θα πει γιατί το κάνει ο κύριος πρόεδρος αυτό

Πολύ απλό: Οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο που σημαίνει ότι μέχρι τότε, θα έχουν τον χρόνο η ΕΕ, οι αγορές, το ΔΝΤ να απειλήσουν τον ιταλικό λαό να μην ξαναψηφίσει όπως ψήφισε.

Έτσι θα δούμε υπερβολική αύξηση της απόδοσης των ιταλικών ομολόγων και άρα του κόστους δανεισμού, συν το γεγονός ότι θα απειληθούν οι Ιταλοί με επικείμενη έξοδο από το ευρώ.

Μόνο που επειδή οι Ιταλοί είναι τεράστιο μέγεθος μια έξοδος από το ευρώ σημαίνει ουσιαστικά και το τέλος του ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος και είναι ψυχολογικός. Οι ελίτ που επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές πανευρωπαϊκά και παγκόσμια θέλουν την καταρράκωση του ιταλικού λαού, ώστε να πιστέψει ότι η ψήφος του δεν έχει κανένα νόημα, δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή του και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι επί της ουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.