ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: Πισίνα στη θερινή προεδρική κατοικία βάζει ο Ε. Μακρόν – Σάλος στα ΜΜΕ της χώρας

Γαλλία: Πισίνα στη θερινή προεδρική κατοικία βάζει ο Ε. Μακρόν – Σάλος στα ΜΜΕ της χώρας

Σάλος προκλήθηκε εκ νέου με την απόφαση του ζεύγους Μακρόν να προχωρήσει στην κατασκευή υπερυψωμένης πισίνας στη θερινή προεδρική κατοικία στο Μπρεγκανκόν, έτσι ώστε να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και το κόστος κατασκευής δεν έχει γίνει γνωστό, η Le Figaro υποστηρίζει ότι θα καλύπτεται από το ποσό των 150.000 ευρώ που προβλέπονται κάθε χρόνο για επισκευές στη θερινή κατοικία των Γάλλων προέδρων από το 1968 οπότε και τη χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Σαρλ Ντε Γκολ. Πηγές από το Ελιζέ αρκούνται μόνο στο σχόλιο ότι το κόστος θα είναι «λογικό».

Ο λόγος που επιλέγεται η υπερυψωμένη πισίνα είναι γιατί αφενός ο χώρος θεωρείται ιστορικό μνημείο και αφετέρου «είναι αδύνατο να σκάψεις μια πισίνα» στο βραχώδες έδαφος.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έχουν παραγγείλει τις σχετικές μελέτες με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αν δοθεί το «πράσινο φως», η πισίνα θα είναι έτοιμη όταν το προεδρικό ζευγάρι θα ξεκινήσει τις θερινές διακοπές του.

Αν και το νησάκι στο οποίο βρίσκεται η προεδρική κατοικία διαθέτει ιδιωτική παραλία, το ζεύγος Μακρόν υποστηρίζει ότι είναι εύκολη η πρόσβαση στα αδιάκριτα μάτια που θα θελήσουν να απαθανατίσουν τα παιδιά και τα εγγόνια της προεδρικής οικογένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.