ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κλυδωνίζεται η Τ.Μέι για το μη «καθαρό» Brexit: Παραιτήθηκαν o υπουργός και ο υφυπουργός Διαπραγματεύσεων! (upd)

Κλυδωνίζεται η Τ.Μέι για το μη «καθαρό» Brexit: Παραιτήθηκαν o υπουργός και ο υφυπουργός Διαπραγματεύσεων! (upd)

Τριγμοί και πιθανή πτώση της κυβέρνησης Τ.Μέι στην Βρετανία, μετά την απόφαση της Βρετανής πρωθυπουργού να οδεύσει προς το Brexit με «μαλακούς» όρους που κρατά συνδεδεμένη σε πολλά οικονομικά πεδία τη χώρα με την ΕΕ: Ηδη παραιτήθηκε ο David Davis, ο υπουργός που ήταν αρμόδιος για το Brexit.

Την παραίτησή του υπέβαλε επίσης ο Στιβ Μπέικερ, ο υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit, ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Η απώλεια του βασικού διαπραγματευτή της για το Μπρέξιτ και του υφυπουργού του, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς, αποτελεί νέο βαρύ πλήγμα για τη Μέι

Διαφώνησε πλήρως με την Τερέζα Μέι για τη νέα τελωνειακή ρύθμιση που αφήνει πολλά «κατάλοιπα» της νυν σχέσης Βρετανίας και ΕΕ στην μετά-Brexit εποχή από τον Μάρτιο του 2019 και μετά.

Είναι πολύ πιθανόν να τον ακολουθήσει στην παραίτηση και ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ηγείται της παράταξης που κέρδισε το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η πλειοψηφούσα παράταξη στο εσωτερικό του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος θέλει «σκληρό» Βrexit και το κλείσιμο των «παραθύρων» της σχέσης με την ΕΕ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Sun», ο Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι είναι ανάγκη να αρνηθεί μια συμφωνία που θα άφηνε τη χώρα «μισή μέσα και μισή έξω» από την ΕΕ, «υποχρεωμένη να υπακούει στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε πως δεν θέλει μια συμφωνία εξόδου «μαλακή, εύθραυστη και ατελείωτη σε μήκος» και υπερασπίσθηκε ένα «πλήρες Brexit».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λάιαμ Φόξ ήταν ακόμη πιο επιθετικός κατά της Τ,Μέι: «Πιστεύω πως οι εταίροι μας σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις δεν θα ήταν συνετό να σκεφτούν πως η πρωθυπουργός μας μπλοφάρει», δήλωσε στο BBC. «Ανέκαθεν υποστήριζε πως η μη συμφωνία αξίζει περισσότερο από μια κακή συμφωνία και τώρα δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Θέλουμε καθαρές λύσεις, όπως καθαρές λύσεις θέλει και ο βρετανικός λαός. Αυτό η Τ.Μέι πρέπει να το λάβει υπ’΄όψιν της», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.