Ο Βρετανός ΥΠΑΜ κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία για το θάνατο της 44χρονης από το Novichok: «Διέπραξε έγκλημα»

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία για το θάνατο της 44χρονης από το Novichok: «Διέπραξε έγκλημα»

«Η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση η οποία απέφερε το θάνατο μιας Βρετανίδας», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, συνδέοντας ευθέως τη Μόσχα με τη δηλητηρίαση μιας 44χρονης γυναίκας με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γουίλιαμσον απαντούσε σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί μετά τον θάνατο της Ντον Στέρτζες την Κυριακή.

«Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας. Πρόκειται για κάτι για το οποίο πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα ενωθεί μαζί μας για να το καταδικάσει», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η Στέρτζες άγγιξε κάποιο αντικείμενο που είχε μολυνθεί με Νόβιτσοκ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο όπου δηλητηριάστηκαν, τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια. Το Λονδίνο επιρρίπτει στη Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση στους Σκριπάλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει αν το Νόβιτσοκ από το οποίο δηλητηριάστηκε η Στέρτζες και ένας 45χρονος φίλος της προερχόταν από την ίδια παρτίδα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.