ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ντ.Τουσκ σε Ντ.Τραμπ για συνάντηση με Β.Πούτιν: «Θυμήσου ποιοί είναι οι εταίροι σου»

Ντ.Τουσκ σε Ντ.Τραμπ για συνάντηση με Β.Πούτιν: «Θυμήσου ποιοί είναι οι εταίροι σου»

Καθόλου δεν αρέσει στις Βρυξέλλες όπως όλα δείχνουν η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με δήλωσή του επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο.

“Αύριο θα συναντηθείτε με τους ηγέτες της ΕΕ. Και επίσης θα συναντηθείτε με τον Πούτιν. Σας καλώ να θυμηθείτε ποιος είναι ο στρατηγικός σας εταίρος και ποιος το στρατηγικό… πρόβλημα”.

Απευθείας στον Πρόεδρο Τραμπ απευθύνθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σήμερα, υπογράφοντας την δεύτερη κοινή δήλωση συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ, μία μέρα πριν τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες κατά την οποία ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά την… τρύπα της κολάσεως (hellhole, όπως την είχε πει). “Κριτικάρετε καθημερινά την ΕΕ και τις χώρες για τις αμυντικές τους δαπάνες”, είπε ο Τουσκ, συνεχίζοντας να απευθύνεται απευθείας στον Ντόναλντ Τραμπ. “Δεν θα βρείτε όμως κανέναν καλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ από την Ευρώπη. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη πρώτη προσέτρεξε για βοήθεια. Και η αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντική, ειδικά τώρα που δεν έχετε και πολλούς συμμάχους”, τόνισε.

Η πρώτη κοινή δήλωση είχε υπογραφεί πριν από δύο χρόνια στη Βαρσοβία, αλλά σήμερα, ο Τουσκ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενπεργκ υπέγραψαν στις Βρυξέλλες την επέκταση της κοινής συνεργασίας στα θέματα της αντιμετώπισης ψηφιακών επιθέσεων, τρομοκρατίας, μετακίνησης στρατιωτών και υλικού, όπως και παράνομης μετανάστευσης.

“H EE και το ΝΑΤΟ είναι φυσικοί σύμμαχοι. Μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλέστερους, με πίστη στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας”, τόνισε ο Πρόεδρος Γιούνκερ. Τουσκ και Γιούνκερ διευκρίνισαν ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ θα απολαμβάνουν της ίδιας ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών της ΕΕ που “αυξάνονται σταδιακά”, μίλησε ο γ.γρ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, θέλοντας να “προλειάνει” το έδαφος για την αυριανή συζήτηση με τον Πρόεδρο Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.