ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bρετανική κρίση: Η Τ.Μέι απειλεί με πρόωρες εκλογές τους «Τόρις» αν δεν εγκρίνουν το «μαλακό» Brexit

Bρετανική κρίση: Η Τ.Μέι απειλεί με πρόωρες εκλογές τους «Τόρις» αν δεν εγκρίνουν το «μαλακό» Brexit

Όλα δείχνουν πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τ.Μέι επί της ουσίας θέλει το «Brexit» να μην είναι… «Brexit» και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκαν ο ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, όπως και ο υφυπουργός του Στιβ Μπέικερ.

Οι «Τόρις» στην πλειοψηφία τους θέλουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απείλησε τους «αντάρτες» στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι εάν απέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit εξαιτίας της εναντίωσής τους στις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Βρετανίας, έχουν διεξαχθεί τέσσερις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, το 2014, οι βουλευτικές εκλογές του 2015, το δημοψήφισμα για το Μπρέξιτ, το 2016 και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλοευρωπαίους πολιτικούς, υπό τους πρώην υπουργούς Στίβεν Χάμοντ και Νίκι Μόργκαν, μερικά λεπτά πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ την Τρίτη.

Η Μέι απέφυγε παραλίγο την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, κι η πολιτική της μοίρα κρίθηκε από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ στις τάξεις των Τόρις.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε με 307 ψήφους υπέρ έναντι 301 κατά μια τροπολογία επί του σχεδίου νόμου για το εμπόριο που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία για την τελωνειακή σύνδεση με την ΕΕ εάν δεν έχει επιτύχει συμφωνία για το εμπόριο με τις Βρυξέλλες ως την 21η Ιανουαρίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καιν λίγους μήνες πριν η Τ.Μέι έχασε και άλλη υπουργό που μάλιστα την έφερε σε δεινή θέση.

Πρόκειται για την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Αμπερ Ραντ, η οποία οδηγήθηκε στην έξοδο λόγω σκανδάλου σχετικά με τη μεταχείριση των μεταναστών –και μάλιστα προερχόμενων από χώρες της Κοινοπολιτίες– από τις υπηρεσίες της.

Η παραίτηση της υπουργού, που θεωρείτο βασική εσωκομματική σύμμαχος της Μέι, ήταν ένα βαρύτατο πλήγμα για την πρωθυπουργό, η οποία έχει μπει πλέον στα αχαρτογράφητα νερά της τελευταίας χρονιάς των διαπραγματεύσεων ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.