ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Fitch: Αυξάνονται ανησυχητικά οι πιθανότητες ενός «σκληρού» Brexit

Fitch: Αυξάνονται ανησυχητικά οι πιθανότητες ενός «σκληρού» Brexit

Αυξανόμενο κίνδυνο ενός σκληρού και οικονομικά επιζήμιου Brexit, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας, διακρίνει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι σωστό να εντοπίζουμε ένα συγκεκριμένο βασικό σενάριο», ανέφερε ο οίκος σε έκθεση για το πώς το Brexit μπορεί να επηρεάσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας.

“Ένα δύσκολο Brexit χωρίς μια συμφωνία το οποίο προκαλεί αναταραχή αποτελεί ουσιαστική και αυξανόμενη πιθανότητα», ανέφερε.

«Η εντατικοποίηση των πολιτικών διαιρέσεων εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και η αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σημαίνουν ότι υπάρχει ένα τόσο ευρύ φάσμα δυνητικών αποτελεσμάτων για το Brexit, που κανένα μεμονωμένο σενάριο δεν έχει μεγάλη πιθανότητα», ανέφερε ο οίκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οίκος αξιολογεί επί του παρόντος το αξιόχρεο της Βρετανίας με ΑΑ με αρνητικές προοπτικές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατή μια περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.