ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κλιμακώνεται η κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών: Θα καταβάλει και τόκους αν δεν πληρώσει για την ΕΕ απειλεί ο Επίτροπος Έτινγκερ

Κλιμακώνεται η κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών: Θα καταβάλει και τόκους αν δεν πληρώσει για την ΕΕ απειλεί ο Επίτροπος Έτινγκερ

Σε συνέχεια της διένεξης της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες για τη μεταναστευτική πολιτική, o Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ προειδοποίησε σήμερα την Ρώμη ότι θα της ζητηθεί να καταβάλει και τόκους, αν δεν πληρώσει εγκαίρως το μερίδιο που της αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο απείλησε να μην καταβάλει τη συνεισφορά της Ιταλίας για τον επόμενο χρόνο αν οι εταίροι δεν συμφωνήσουν να παραλάβουν τους μετανάστες που είχαν διασωθεί στη θάλασσα και βρίσκονταν εγκλωβισμένοι πάνω σε ένα πλοίο, σε ιταλικό λιμάνι.

Την Δευτέρα, αφού μόνο η Ιρλανδία και η Αλβανία προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ο Ντι Μάιο είπε ότι θα ασκήσει βέτο στον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ αν οι άλλες χώρες δεν αρχίσουν να αναλαμβάνουν το βάρος των μεταναστών που φτάνουν δια θαλάσσης στη χώρα του.

«Μπορούμε μόνο να προειδοποιήσουμε τη Ρώμη να μην μπλέκει τα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής με τον προϋπολογισμό της ΕΕ», είπε ο Γερμανός πολιτικός μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.

«Όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν παραβίαση της συνθήκης και θα πυροδοτούσε την καταβολή τόκων», πρόσθεσε.

Η Ιταλία καταβάλλει ετησίως στον προϋπολογισμό της ΕΕ περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Έτινγκερ σήμερα ο Ντι Μάιο, από το Κάιρο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, είπε ότι η θέση της χώρας του σε ό,τι αφορά το βέτο στον προϋπολογισμό δεν έχει αλλάξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν τις προσεχείς ημέρες (οι εταίροι στην ΕΕ) θέλουν να ανακαλύψουν εκ νέου το πνεύμα αλληλεγγύης πάνω στο οποίο ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ίσως μπορούμε να συζητήσουμε» για την άρση του βέτο, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.