Brexit: Αποφασίστηκε έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στα μέσα Νοεμβρίου

Brexit: Αποφασίστηκε έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στα μέσα Νοεμβρίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα συγκαλέσει γύρω στα μέσα Νοεμβρίου έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Αντικείμενο της συνόδου κορυφής θα είναι το Brexit, ενώ στόχος είναι να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με τη Βρετανία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τουσκ από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ μπαίνουν πλέον στην «αποφασιστική φάση» τους.

Την ώρα που οι συζητήσεις για ένα Brexit χωρίς συμφωνία αναζωπυρώνονται, ο Τουσκ διευκρίνισε ότι ορισμένες από τις προτάσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι «υποδηλώνουν μια θετική εξέλιξη στην προσέγγιση (του θέματος) από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Όμως, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «σχέδιο του Τσέκερς» και αφορούν τα μελλοντικά σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και την οικονομική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας «θα πρέπει να ξαναδουλευτούν και να τις διαπραγματευτούμε περαιτέρω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τουσκ έκανε λόγο για «περισσότερη ελπίδα» που υπάρχει σήμερα, αλλά και για «λιγότερο χρόνο». «Κάθε ημέρα που απομένει πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για τις συνομιλίες. Θα ήθελα να τις ολοκληρώσουμε αυτό το φθινόπωρο», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.