«Πρωταθλητές» οι Έλληνες στις αφίξεις τουριστών στο Βελιγράδι

«Πρωταθλητές» οι Έλληνες στις αφίξεις τουριστών στο Βελιγράδι

Οι αφίξεις Ελλήνων τουριστών στο Βελιγράδι αυξάνονται ετησίως με ρυθμό 100% και οι Έλληνες κατέχουν τη δεύτερη θέση μεταξύ των ξένων που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Εντυπωσιακά στοιχεία για την “ψήφο εμπιστοσύνης” που δίνουν οι Έλληνες τουρίστες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα στη σερβική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου (TOB) Μίοντραγκ Πόποβιτς, σε εκδήλωση για την τουριστική προβολή της πόλης, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι επισκέπτονται το Βελιγράδι αυξάνεται συνεχώς. Από την αρχή του 2017, κάθε μήνα καταγράφεται αύξηση πάνω από 20% σε σύγκριση με το 2016, τόνισε ο κ. Πόποβιτς. “Αν συνεχίσει η αύξηση με αυτόν τον ρυθμό οι Έλληνες θα καταλάβουν την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη σερβική πρωτεύουσα”, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι από τον Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησαν και οι σχολικές εκδρομές από την Ελλάδα στο Βελιγράδι.

Οι περισσότεροι τουρίστες από τη Βόρεια Ελλάδα επιλέγουν ως προορισμό αποδράσεων το Βελιγράδι το φθινόπωρο, εξήγησε, τονίζοντας, ότι οι δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων γίνονται ακόμη πιο ισχυροί με την αμφίδρομη τουριστική ροή. ?Μέχρι τώρα Σέρβοι τουρίστες επισκέπτονταν την Ελλάδα, τώρα πλέον συμβαίνει και το αντίθετο Έλληνες επιλέγουν το Βελιγράδι. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων μετακινείται πλέον και προς τις δύο κατευθύνσεις, αυτό δείχνουν τα στατιστικά μας στοιχεία”, τόνισε.

Σημαντική είναι και η αύξηση του αριθμού Κινέζων τουριστών στο Βελιγράδι. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι αφίξεις Κινέζων τουριστών αυξήθηκαν κατά 100% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. “Προσπαθούμε να συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με το Βελιγράδι, να συνδέσουμε ολόκληρη την περιοχή, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική στην προσέγγιση τρίτων αγορών, στην Ασία, στην Κίνα. Είχαμε κάποια περιορισμένη επιτυχία από τη συνεργασία αυτή”, είπε ο κ. Πόποβιτς, προσθέτοντας ότι “τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες με τη στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων της Σερβίας και της Ελλάδας θα συναντηθούμε όλοι και θα συζητήσουμε τη σύνδεση της περιοχής”.

Για τέταρτη χρονιά αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών στην πρωτεύουσα της Σερβίας

Τα στοιχεία από την αρχή του 2017 έως τον Απρίλιο, δείχνουν 33% αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στο Βελιγράδι. Για τέταρτη συνεχή χρονιά καταγράφεται αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών με πρώτους τους Τούρκους, δεύτερους τους Έλληνες και Ισραηλινούς, Γερμανούς και Βρετανούς να ακολουθούν.

Ο κ. Πόποβιτς, απέδωσε την πρωτιά των Τούρκων τουριστών στις συχνές, έως και 10 την εβδομάδα, αεροπορικές πτήσεις από την Τουρκία στη σερβική πρωτεύουσα. “Το 2016 επισκέφθηκαν το Βελιγράδι 1.000.000 περισσότεροι τουρίστες και οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά δύο εκατομμύρια”, ανέφερε ο κ. Πόποβιτς.

Ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, ανέφερε ότι το Βελιγράδι είναι πολύ ενδιαφέρον καλοκαιρινός προορισμός, έχει φιλόξενους ανθρώπους, θαυμάσια κουζίνα, μουσική και διασκέδαση και αξιοθέατα.

Ικανοποίηση για την αύξηση των επισκέψεων Ελλήνων προς τη Σερβία εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Γεωργάκος,, τονίζοντας ότι “το επόμενο βήμα είναι να αναπτύξουμε και τα οικονομικά μεγέθη”. Ανέφερε, ακόμη, ότι νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών θα δοθεί με την επικείμενη συνεδρίαση, στα μέσα Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος, των οργανισμών τουρισμού και του τουριστικού κλάδου, υποδέχθηκε, με σύντομο χαιρετισμό, ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Σίνισα Πάβιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.