ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπέρ δημοψηφίσματος ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων για την ονομασία

Υπέρ δημοψηφίσματος ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων για την ονομασία

O υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων, με την ευκαιρία της χθεσινής συνάντησής του με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Τεργέστη της βόρειας Ιταλίας,.

Ερωτηθείς αν τα Σκόπια θα δεχόταν κάποια μέρα την αλλαγή του ονόματός της, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα που εμπλέκει συναισθήματα και ταυτότητα. Για μας, για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, πρέπει να έχουμε μια διαδικασία που θα δημιουργήσει μια εθνική θέση πάνω στο θέμα. Θα υπάρξει σίγουρα ένα δημοψήφισμα».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών, τα Σκόπια και η Βουλγαρία συμφώνησαν εξάλλου στο κείμενο μιας συνθήκης φιλίας, στόχος της οποίας είναι να μπει ένα τέλος σε χρόνια διενέξεων και εντάσεων.

«Καταλήξαμε σ’ έναν συμβιβασμό (με τη Βουλγαρία) για το κείμενο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ στη συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στο Ρόιτερς.

«Η υπογραφή της συνθήκης ειρήνης με τη Βουλγαρία θα ενισχύσει την αξιοπιστία μας, θα καταδείξει ότι είμαστε σοβαροί και ότι θέλουμε να κάνουμε φίλους στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοινώθηκε πως επιτεύχθηκε μια «βάση» για έναν συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ. Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα πως ελπίζουν ότι η συνθήκη θα καταστεί δυνατό να υπογραφεί στις 2 Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.