ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ν.Κοτζιάς δεν δέχεται να προσγειωθεί το αεροσκάφος του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων με το όνομα «Μέγας Αλέξανδρος»!

Ο Ν.Κοτζιάς δεν δέχεται να προσγειωθεί το αεροσκάφος του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων με το όνομα «Μέγας Αλέξανδρος»!

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα στον σκοπιανό Τύπο αναφορικά με την επιλογή του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να μην μεταβεί στα Σκόπια αεροπορικώς αλλά αντίθετα να ταξιδέψει οδικώς.

Ο λόγος βέβαια είναι, όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, για να μην δώσει την ικανοποίηση να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο που έχουν ονομάσει «Μέγας Αλέξανδρος».

Αναφέρουν πιο συγκεκριμένα τα σκοπιανά δημοσιεύματα:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να φθάσει την Πέμπτη στα Σκόπια οδικώς.

Ο λόγος είναι, όπως και στην προηγούμενη επίσκεψή του, να αποφύγει την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, «Μέγας Αλέξανδρος», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, συνεχίζει το κείμενο, δεν γνωρίζουμε την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι η εθνική οδός από τη Γευγελή στα Σκόπια έχει την ονομασία «Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας» και είναι ένας δρόμος που δεν θα ήθελε να διαβεί ο Έλληνας υπουργός.

Ο Κοτζιάς κατά την άφιξη του στα Σκόπια, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Γκιόργκε Ιβάνοφ καθώς και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Επισήμως, θέμα συζήτησης θα είναι η διαφορά του ονόματος, αλλά θα συζητηθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η υλοποίησή τους μέχρι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μας αρνείται το συνταγματικό όνομα της χώρας και επιμένει σε μια συμβιβαστική ονομασία. Το ήμισυ της συνολικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.