«Ορυμαγδός» προκλήσεων από τα Τίρανα δια στόματος Ν.Μπουσάτι- Στοχεύουν την εκμηδένιση των Ελλήνων της Β.Ηπείρου (φωτό)

«Ορυμαγδός» προκλήσεων από τα Τίρανα δια στόματος Ν.Μπουσάτι- Στοχεύουν την εκμηδένιση των Ελλήνων της Β.Ηπείρου (φωτό)

Την αλαζονική της συμπεριφορά συνεχίζει η Αλβανική κυβέρνηση, δίχως να παύει ούτε στιγμή να προκαλεί τους γείτονές της και φυσικά την Ελλάδα.

Αφού, συνεχίζει να μηχανορραφεί τη δυσμένεια των γηγενών Ελλήνων, που διαβιούν εξ αρχαιοτάτων χρόνων στη Βόρειο Ήπειρο και που οι διεθνείς συγκυρίες επέτρεψαν στον Ελληνικό Στρατό να την ελευθερώσει δύο φορές… και ακόμη δύο να την παραχωρήσει.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεοπτική εκπομπή «Top Story» του Σοκόλ Μπάλα, ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δήλωσε ότι οι εργασίες για το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» στη Χειμάρρα θα συνεχισθούν, αναφερόμενος στις κατεδαφίσεις ελληνικών κατοικιών και στην υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών.

«Η θέση της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα αυτό είναι σαφής και είμαστε υπέρ μιας ενιαίας επιβολής του νόμου, σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε ο Μπουσάτι.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυσαρεστημένοι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο για μια καλύτερη αποζημίωση.

Επίσης, οι Αλβανοί έκαναν λόγο για κάποιο «στρατιωτικό νόμο» που δήθεν υφίσταται στη Θεσπρωτία και ο οποίος απαγορεύει στους Τσάμηδες να επιστρέψουν στις περιουσίες τους.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Σοκόλ Μπάλα, ρώτησε τον Ντιτμίρ Μπουσάτι εάν η κατάργηση του «στρατιωτικού νόμου» από την ελληνική πλευρά θα μπορούσε να επηρεάσει το καθεστώς ιδιοκτησίας για τους Τσάμηδες.

«Η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου επηρεάζει το καθεστώς ιδιοκτησίας που κατασχέθηκαν μετά τον πόλεμο σε άλλους Αλβανούς», είπε.

Όπως είναι γνωστό δεν υφίσταται κανένας στρατιωτικός νόμος στην ελληνική επικράτεια, οι δε Τσάμηδες εγκατέλειψαν τη χώρα μας μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου επειδή συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής, κυρίως εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες προχωρώντας ανηλεώς σε πλιάτσικο.

Η προκλητική και αναληθής ρητορική των Τιράνων το μόνο που καταφέρνει είναι την απομόνωση της Αλβανίας, ενώ η οποιαδήποτε προσπάθεια του καθεστώτος Ράμα να εφαρμόσει την «ανάπλαση» της

Χειμάρρας, θα έχει αυστηρές συνέπειες.

Πιθανώς, η Αλβανική κυβέρνηση να μην επιθυμεί πλέον, την είσοδο στην Ευρώπη, έχοντας επαναπαυθεί στις αγκάλες της «νεο-οθωμανικής» Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σίγουρο είναι πως, η επιμονή του Έντι Ράμα θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες που ενδεχομένως δεν μπορεί να διανοηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.