ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπουργός Άμυνας Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: «Τα πολεμικά μας πλοία θα παραμείνουν στο Αιγαίο και το 2018»

Υπουργός Άμυνας Αλβανίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: «Τα πολεμικά μας πλοία θα παραμείνουν στο Αιγαίο και το 2018»

To αλβανικό Ναυτικό (ναι, υπάρχει κι αυτό!) θα μείνει στο Αιγαίο (ναι, βρίσκεται στο Αιγαίο και μάλιστα με ελληνική άδεια!) για ένα ακόμα έτος.

Συμμετέχουν στην ΝΑΤΟϊκή αποστολή που επιβλέπει την μετάφορά προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία.

Το ότι ανακοινώθηκε σήμερα, ανήμερα (και) της αλβανικής ήττας του 1940-’41 και την έναρξη απελευθέρωσης της Βορείας Ηπείρου, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων στο Δυρράχιο, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμι Κοντέλι, ανακοίνωσε ότι η αποστολή, ενώ είχε σκοπό να κλείσει στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα συνεχισθεί το επόμενο έτος.

Στο τέλος Νοεμβρίου θα πλεύσει το δεύτερο πλοίο του αλβανικού ναυτικού, το οποίο θα αντικαταστήσει το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης, «Oriku».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας, σχετίζεται με πολλά θετικά μηνύματα για το πλήρωμα του αλβανικού πολεμικού πλοίου ‘Oriku’ που φέτος έχει συμβάλλει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης… μεταναστών στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα παραμείνουμε στο Αιγαίο μέχρι τα τέλη του 2018. Σε έναν χρόνο σώσαμε (σ.σ. μετέφεραν στα νησιά του Α. Αιγαίου) πάνω από 700 μετανάστες στη δράση μας μαζί με το ΝΑΤΟ. Θα εκσυγχρονίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα προσθέσουμε σύγχρονα όπλα σε τέσσερα περιπολικά σκάφη τους επόμενους μήνες, ώστε να είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα οπλικά συστήματα», δήλωσε η Τζάσκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.