Όταν ο Έντι Ράμα μίλησε άψογα ελληνικά – Έχει ελληνική καταγωγή λένε οι ομογενείς και έγινε «Γενίτσαρος» (βίντεο)

Όταν ο Έντι Ράμα μίλησε άψογα ελληνικά – Έχει ελληνική καταγωγή λένε οι ομογενείς και έγινε «Γενίτσαρος» (βίντεο)

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου ο Aλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλούσε στα ελληνικά.

Ήταν όταν απέστειλε χαιρετισμό στον Γ.Παπανδρέου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν αρκετά χρόνια. Δυστυχώς ο Ε.Ράμα έχει αποδειχθεί ο πιο ανθέλληνας πρωθυπουργός… ever

Πληροφορίες που έχει το pronews από ομογενείς αναφέρουν ότι ο Ε.Ράμα μιλάει άψογα ελληνικά διότι έχει ελληνική καταγωγή εκ της μητρός του.

Κρίμα που επέλεξε έναν δρόμο τόσο ενάντιο προς τον Ελληνισμό

Η καταγωγή της μητέρας του είναι απο το Βούνο της Χιμάρας ενώ σύμφωνα με το himara.gr είχε ενεργή συμμετοχή η οικογένειά του στην κυβέρνηση του Χότζα κάτι που επίσης μας το επιβεβαιώνουν Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες από ομοεθνείς μόνο την Ορθοδοξία (προφανώς λόγω μητρός) είχε γνωρίσει αλλά ο ίδιος δήλωνε άθεος, προφανώς για να ανέβει επί κομμουνισμού στην ιεραρχία (ήταν της «μόδας» τότε να το παίζουν άθεοι και είχαν εξασφαλισμένη κομματική άνοδο)

Ο πατέρας του Έντι, είναι Κριστάκ Ραμα με καταγωγή απ’ το Δυρράχιο και γλύπτης στο επάγγελμα. Οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν βλάχο αλλά οι ομογενείς μας λένε ότι ήταν Αρβανίτης δηλαδή ελληνικής καταγωγής και αυτός. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα και θωρούνταν ο προσωπικός του γλύπτης.

Φυσικά και οι Βλάχοι είναι ελληνικό φύλο άσχετα που δεν αρέσει αυτό στους Αλβανούς. Ο πατέρας του είχε σκαλίσει άγαλμα για τον Χότζα στο Αργυρόκαστρο

Μητέρα του είναι η Ανέτα Κολέκα απ’ το χωριό Βούνο της Χιμάρας, με σπουδές ιατρικής στην Πολωνία. Πατέρας της ήταν ο Πέτρος Κολέκας, πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Φλωρεντία.

Αδερφός του Πέτρου ήταν ο Σπύρος Κολέκας επίσης πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Ιταλία, όπου διετέλεσε υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης του 1942 και μετέπειτα, υπουργός του Χότζα για πολλά χρόνια.

Το γένος της μάνας του Πέτρου και Σπύρου Κολέκα (προγιαγιάς του Έντι) είναι Νούση. Αδέρφια του πατέρα της είναι ο Γκόγκος και ο Κοσμάς Νούσης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε απ’ τους Αλβανούς και ο δεύτερος ήταν επί χρόνια πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα.

Η πρώτη γυναίκα του Έντι ήταν η ηθοποιός Ματίλντα Μακότσι απ’ της Δρυμάδες της Χιμάρας με την οποία έκανε έναν γιο και τον ονόμασαν Γρηγόρη (Grigor). Το παιδί και η πρώην σύζυγός του ζούσαν για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα αλλά τελικά επέστρεψαν στην Αλβανία.

Η νυν σύζυγος του Έντι Ράμα, είναι η παιδαγωγός Λίντα Μπάσα με την οποία γνωρίστηκε λόγο της στενής φιλίας των παιδιών τους Γρηγόρη Ράμα και Ρέα Μπάσα όπου ήταν και συμμαθητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.