ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές κατά του αγάλματος του «Μ.Αλεξάνδρου» στο Πρίλεπ των Σκοπίων (φωτό)

Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές κατά του αγάλματος του «Μ.Αλεξάνδρου» στο Πρίλεπ των Σκοπίων (φωτό)

Άγνωστοι δράστες έκαναν ζημιά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία «Αλεξάνδρεια» στο κέντρο της πόλης Πρίλεπ του σκοπιανού κράτους.

Το μνημείο στήθηκε το 2006 και αποτελεί δωρεά από την επιχειρηματία και πολιτικό Γκιοργκία Τζορτζ Ατανασόφσκι.

«Ο δήμος του Πρίλεπ καταδικάζει έντονα τον βανδαλισμό και τη βλάβη που υπέστη το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από άγνωστους δράστες, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία της Αλεξάνδρειας, σπάζοντας το δόρυ του.

Η υπόθεση αναφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό του Πρίλεπ και περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους δράστες το συντομότερο δυνατόν. Θέλουμε, επίσης να τονίσουμε ότι το άγαλμα θα αποκατασταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση φανατικών του μακεδονισμού, της λεγόμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας» που ζητά από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν αποτελεσματικά το περιστατικό, να βρουν γρήγορα τους δράστες, να κινήσουν διαδικασία για την ευθύνη τους που θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά σε όλους εκείνους που τον τελευταίο καιρό έχουν κίνητρα για να εμποδίσουν την ιστορική, πολιτιστική σύνδεση του «μακεδονικού» [σλαβικού δηλαδή] λαού με την Αρχαία Μακεδονία και τον χαρακτήρα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.