Kτύπημα από… Κροατία: Τηλεοπτικό σήριαλ με το όνομα «Μακεδονία» προμοτάρει τα Σκόπια

Kτύπημα από… Κροατία: Τηλεοπτικό σήριαλ με το όνομα «Μακεδονία» προμοτάρει τα Σκόπια

Kαι ενώ τα Σκόπια δείχνουν να υποχωρούν από τις αλυτρωτικές και ψευδοϊστορικές τους θέσεις, παρουσιάζεται ένας απρόσμενος σύμμαχος για τον εθνικισμό του πρώην πρωθυπουργού Ν.Γκρουέφσκι, η Κροατία, της οποίας η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία η ‘Jadran Film’ κυκλοφορεί ένα τηλεοπτικό σήριαλ με το όνομα «Μακεδονία» και το οποίο θα διανεμηθεί προς τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο!

Είναι λοιπόν άλλη μια προσπάθεια διαφόρων περίεργων κέντρων εξουσίας να διατηρηθεί το παραμύθι της «Μακεδονίας».

Φυσικά επειδή το «κτύπημα» προέρχεται από τον χώρο των Βαλκανίων αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Εκτός από την Ελλάδα, ούτε η Βουλγαρία επιθυμεί μια τέτοια ονομασία στον περίγυρό της, ενώ η Σερβία μετά το… λάθος αναγνώρισης αυτής της κρατικής οντότητας των Σκοπίων με αυτό το όνομα προσέχει πάρα πολύ να μην ξανακουστεί.

Το σενάριο αναφέρεται σε έναν Αμερικανό που πηγαίνει στα Σκόπια, που τα αποκαλεί «Μακεδονία» για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ, αλλά διάφορα άτομα από άλλες βαλκανικές εθνότητες έρχονται σε επαφή μαζί του προσπαθώντας να του μιλήσουν ή να τον επηρεάσουν στην ταινία του.

Το τέλος είναι «ευτυχές» γιατί ερωτεύεται μια «Μακεντόνκα» και την παντρεύεται όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η ‘Jadran Film’ είναι ένας από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς παραγωγικούς οίκους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ήδη έχει στο ενεργητικό της πολλές συμπαραγωγές με το Χόλιγουντ και άλλα δυτικά κέντρα κινηματογράφησης από την εποχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Ότι διαθέτει και τα κατάλληλα κανάλια διοχέτευσης της νέα «υπερπαραγωγής» υποστήριξης ψευδοϊστορικού περιεχομένου.

Έτσι, η διάδοση της «Μακεδονίας», μεσω μιας υψηλής ποιότητας κινηματογραφικής παραγωγής θα επηρεάσει ένα ορισμένο αριθμό ανθρώπων στις χώρες που θα προβληθεί. Θα διαδοθούν ψέματα και στερεότυπα τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε καν σαν ιστορίες παράλληλης πραγματικότητας

Η σειρά «Μακεδονία» συμφωνήθηκε να παιχθεί σε 9 χώρες και ολόκληρη η παραγωγή κοστίζει € 4.600.000

Η Κροατία είναι μια χώρα ενταγμένη στο NATO και στην ΕΕ.

Η σχετική διαφήμιση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.