Και ξαφνικά κρίση στα Σκόπια: Ο Ζ.Ζάεφ κατηγορείται για δωροδοκία – Mε αυτόν θα διαπραγματευτούμε;

Και ξαφνικά κρίση στα Σκόπια: Ο Ζ.Ζάεφ κατηγορείται για δωροδοκία – Mε αυτόν θα διαπραγματευτούμε;

Kαι ξαφνικά κρίση στα Σκόπια λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Ζ.Ζάεφ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του ονόματος, καθώς κατηγορείται για σκάνδαλο δωροδοκίας, μια υπόθεση η οποία τον κυνηγάει από την εποχή που ήταν δήμαρχος στην Στρούμιτσα.

Εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου όπου κατηγορείται ότι έλαβε 160.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Ιβάν Νικολόφ Σακαβάλιεφ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Το σκάνδαλο δωροδοκίας απειλεί τον ίδιο και την εύθραυστη κυβέρνησή του εν μέσω διαπραγματεύσεων και αδυνατίζει κατά πολύ την θέση του και την αξιοπιστία του όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό

Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι ότι καλύτερο να διαπραγματευόμαστε με κάποιον που έχει «σκιές» από το παρελθόν του.

Η εκ νέου αναβολή της δίκης για τις 26 Φεβρουαρίου προκάλεσε – όπως αναμενόταν – τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία άφησε αιχμές περί «διεφθαρμένων δικαστικών λειτουργών».

Ταυτόχρονα εμφανίστηκαν οι Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι του Ζόραν Ζάεφ να υποστηρίζουν την διαδικασία εύρεσης λύσης «με κάθε μέσο»

«Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για συμφωνία με Ελλάδα για να βγάλουμε αυτή την πέτρα από το λαιμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση (BDI) Αλί Αχμέτι.

Το BDI τάσσεται κατά του ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη λύση.Κάτι που ανακοίνωσε πριν λίγο ο ίδιος ο Ζ.Ζάεφ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να επιδιώξουμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, έχουμε πρόθεση για συμβιβασμό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια το περασμένο Σάββατο έγινε σε κλίμα χαμηλών τόνων, αλλά όχι σε κλίμα συμφωνίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE, διεμήνυσε ότι θα καταψηφίσει

Αντιπροσωπεία της σκοπιανής αντιπολίτευσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα τής ασκηθούν πιέσεις για να μην μπλοκάρει τη λύση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά την επίσκεψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια, το πολιτικό προσωπικό της γείτονος δεν αναμένει από τον Αμερικανό διπλωμάτη να κομίσει κάτι νεότερο, αντιλαμβανόμενοι ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι διμερείς με την Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.