Α. Βούτσιτς και Β. Πούτιν τα… είπαν τηλεφωνικά για το Κόσοβο

Α. Βούτσιτς και Β. Πούτιν τα… είπαν τηλεφωνικά για το Κόσοβο

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον πρόεδρο της Ρωσίας να καταδικάζει τη συμπεριφορά της Πρίστινας και την σύλληψη του αξιωματούχου της σερβικής κυβέρνησης Μάρκο Τζούριτς, ο οποίος απελάθηκε από το Κόσοβο.

Η τηλεφωνική επαφή των δύο προέδρων έγινε με πρωτοβουλία της σερβικής πλευράς. Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Σερβίας αναφέρεται ότι ο Αλ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον Βλ. Πούτιν για τα προχθεσινά γεγονότα στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσόβου και ζήτησε να τον συμβουλέψει πως να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Πρίστινας. Ο Ρώσος πρόεδρος – αναφέρεται στο ανακοινωθέν – τόνισε ότι «η Σερβία αποτελεί τον βασικό εταίρο της Ρωσίας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη και ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα στηρίξει τη Δημοκρατία της Σερβίας στον αγώνα της για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται επίσης ότι ο Βλ. Πούτιν δήλωσε πως έχει συναίσθηση των πιέσεων που ασκούνται στον πρόεδρο Βούτσιτς και τη Σερβία, και, ως εκ τούτου, τόνισε ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα και θα αντιδρά εγκαίρως, ενώ εξέφρασε την ανάγκη οι δύο πρόεδροι να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αφού καταδίκασε την βίαιη συμπεριφορά κατά των αξιωματούχων της Σερβίας επισήμανε ότι για την Ρωσία μόνο ό, τι γίνεται στο πλαίσιο της διακήρυξης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1999 μπορεί να έχει διεθνή νομική υπόσταση και η διακήρυξη αυτή θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.