ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ δηλώνει αισιόδοξος για λύση στο θέμα του ονόματος

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ δηλώνει αισιόδοξος για λύση στο θέμα του ονόματος

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, αλλά λέει ότι όλα όσα αποφασίσθηκαν μέχρι τώρα εξαρτώνται από την τελική διευθέτηση της διαφοράς.

Τα δύσκολα ζητήματα

Στη διαδικασία προκύπτουν τα πιο δύσκολα ζητήματα. Ο πρωθυπουργός λέει ότι το όνομα, η έκταση της χρήσης του και η πρόληψη του αλυτρωτισμού εξακολουθούν να συζητούνται. Ο Ζάεφ λέει ότι για τη χώρα είναι απαράδεκτο να αλλαχθεί το όνομα για εσωτερική χρήση.

Δημοψήφισμα…

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να απαντήσει αν η νέα ονομασία της χώρας θα μεταφράζεται στα αγγλικά, γιατί όπως ο ίδιος είπε, δεν θέλει να βλάψει τις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, έκανε σαφές ότι οποιαδήποτε λύση και να συμφωνηθεί θα πάει σε δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι σίγουρος πότε θα γίνει το δημοψήφισμα.

Το DUI εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα για το όνομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.