Πρόεδρος Σκοπίων: «Ποιά αλλαγή ονομασίας “έναντι όλων”; Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε»

Πρόεδρος Σκοπίων: «Ποιά αλλαγή ονομασίας “έναντι όλων”; Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε»

Κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ονομασία για όλες τις χρήσεις (προϋπόθεση απαραίτητη απο την Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας στο σκοπιανό) δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ

Όπως δήλωσε ο Ιβάνοφ, τόνισε ότι είναι «κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ονομασία erga omnes».

«Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ιβάνοφ, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ τονίζοντας ότι η μακεδονική μας ταυτότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. .

Ο πρόεδρος της χώρας θα συναντηθεί με τον Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών θα τον ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Μαξίμου: «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το Σκοπιανό»

Όπως επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου «η ΝΔ δεν χρειάζεται να βιάζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Θα κατανοήσει σύντομα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μην την υποστηρίξει».

Αναλυτικά από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν:

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντοτε σαφής και καθαρή: Προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η ΝΔ δε χρειάζεται να βιάζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Θα κατανοήσει σύντομα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μην την υποστηρίξει.

Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από την ονομασία της Εκκλησίας των βορείων γειτόνων μας.

Επομένως, καλό είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε δύσκολα εθνικά θέματα και εν μέσω διαπραγματεύσεων να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.