Με αφίσες γέμισαν τα Σκόπια: «Ζάεφ είσαι προδότης»

Με αφίσες γέμισαν τα Σκόπια: «Ζάεφ είσαι προδότης»

Αφίσες που καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ για προδοσία έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πρωτεύουσας του γειτονικού κράτους, λίγο πριν την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτήματα προέκυψαν από την εμφάνισή τους για το ποιος ελέγχει τα μηνύματα που εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας.

Ίσως, είναι η πρώτη φορά στη χώρα που εμφανίσθηκαν διαφημιστικές αφίσες που προσβάλλουν άμεσα τον πρωθυπουργό της χώρας.

Σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πρωτεύουσα υπάρχει η φωτογραφία των δύο πρωθυπουργών Ζάεφ και Τσίπρα και με έντονα γράμματα αναγράφεται η λέξη ‘Προδοσία’.

Υπεύθυνος και χρηματοδότης της διαφημιστικής εξόρμησης φέρεται το «Διεθνές Κίνημα των Μακεδόνων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που είναι εγγεγραμμένο και εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά.

Παρόμοιου περιεχομένου αφίσες είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν για να αποτρέψουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

«Ρωτήσαμε τις αρχές της πόλης, εάν μπορεί ο καθένας να διαφημίσει τις θέσεις του με αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα», σημειώνει το σλαβικό «Κανάλ 5».

Ο εκπρόσωπος Βαλιόν Σαλίχου, απάντησε στο τηλέφωνο ότι τα συμβούλια των σπιτιών είναι αυτά που αποφασίζουν ποιος θα λάβει τον διαφημιστικό χώρο των κτιρίων που διαχειρίζονται.

Αυτό εγείρει το ερώτημα ποιος και αν ελέγχει τις επιγραφές και τις αφίσες που εμφανίζονται σε κτίρια και δρόμους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών λένε ότι θα ελέγξουν να δουν τι συμβαίνει και θα ενημερώσουν.

Πάντως, οι αφίσες που εμφανίσθηκαν στα Σκόπια έδειξαν ελκυστικές στους πολίτες, όσον αφορά για τη διαμαρτυρία που έχει προγραμματισθεί στις 23 Ιουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η αλλαγή της ονομασίας, πριν να είναι πολύ αργά» σημειώνει το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.