Η Shell ανακάλυψε τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φ/α στην Αλβανία!

Η Shell ανακάλυψε τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φ/α στην Αλβανία!

Η αμερικανική εταιρεία Shell κατάφερε να ανακαλύψει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλβανία.

Την είδηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς τα ΜΜΕ.

Μάλιστα, σήμερα μετά τη συνάντηση της κυβέρνησης στο Δυρράχιο, ο Ράμα, δήλωσε ότι απομένει η επιβεβαίωση για αυτήν την ανακάλυψη που θα αποτελούσε μια «έκτακτη προοπτική για την αλβανική οικονομία».

«Μια άλλη σημαντική απόφαση είναι η έγκριση για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στο «Block 4» από τη μεγάλη εταιρεία Shell, δεδομένου ότι περιμένουμε το φθινόπωρο την επιβεβαίωση μεγάλης ποσότητας αερίου και λιγότερου πετρελαίου, που θα ήταν μια εξαιρετική προοπτική για την οικονομία της χώρας για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Αλλά, ποιοι είναι οι τυχεροί που θα μετατραπούν σε εκατομμυριούχους μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων υψηλής ποιότητας στη χώρα;

Πρόκειται για την περιοχή του Σπίραγκ (Shpirag) στο Μπεράτ (Berat). Συγκεκριμένα τα φρεάτια Shpirag-1 και Shpirag-2 βρίσκονται κοντά στα χωριά Μόλιστ και Μπρεστάν του Μπεράτ.

Η Shell ανακοίνωσε ότι στο Shipragu-2 έγιναν νέες ανακαλύψεις πριν από περίπου 4 μήνες όπου προβλέπεται να επενδυθούν 72 εκατομμύρια δολάρια για τη γεώτρηση του νέου φρεατίου Shpirag-4, το οποίο θα είναι βαθύτερο στο έδαφος.

Εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν σε αυτόν τον τομέα για την κατασκευή υποδομών, ενώ οι κάτοικοι φαίνεται ότι έχουν πιάσει ‘μπίνγκο’ με αυτήν την μεγάλη ανακάλυψη καθώς θα επωφεληθούν από τη μίσθωση της γης, αλλά και από τις επενδύσεις και την απασχόληση που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Επίσης, ο αμερικανικός γίγαντας Shell έχει υπογράψει συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για έρευνα στο Block 4 που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή Βαλκανικό Περισκόπιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.