Τίποτα δεν εμποδίζει τους Σκοπιανούς να «παραλάβουν» την Μακεδονία – Ζ. Ζάεφ: «Θα αποπέμψουμε τον Ιβανόφ αν χρειαστεί»

Τίποτα δεν εμποδίζει τους Σκοπιανούς να «παραλάβουν» την Μακεδονία – Ζ. Ζάεφ: «Θα αποπέμψουμε τον Ιβανόφ αν χρειαστεί»

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκεόρκι Ιβανόφ είναι ένα κάποιο εμπόδιο για να επικυρωθεί τελικώς η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας (εμείς εκτιμούμε ότι συμμετέχει στα ψυχολογικά παιχνίδια των Σκοπιανών), αυτό το εμπόδιο θα αρθεί τάχιστα με την αποπομπή του, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «αν χρειαστεί» να κινηθούν διαδικασίες αποπομπής του προέδρου της χώρας προκειμένου, όπως είπε, «να μην επιτραπεί σε κανέναν να κόψει το δρόμο της “Μακεδονίας” προς την Ευρώπη».

Ο Ζάεφ εξέφρασε την επιθυμία του η Βουλή σήμερα – στις 11 το πρωί τοπική ώρα – να εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία τη συμφωνία προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες κατά του Ιβανόφ, ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το περιεχόμενο του κειμένου που υπεγράφη στις Πρέσπες, θα κινηθούν μόνο αν χρειαστεί.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε μιλώντας στο Κανάλι 5 ότι πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας του θα επιλέξουν σοφά και πως η μεγάλη πλειοψηφία θα στηρίξει τις προοπτικές που ανοίγονται για την πΓΔΜ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό, που σημαίνει ότι αν η πλειοψηφία πει ότι η συμφωνία πρέπει να ισχύσει τότε η συμφωνία θα ισχύσει αλλά αν η πλειοψηφία εκφραστεί διαφορετικά τότε η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Ιβανόφ δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας ο Ζάεφ το χαρακτήρισε «μεγάλο κέρδος» για τη χώρα του καλώντας τους Σκοπιανούς να τη διαβάσουν προσεκτικά ώστε να κατανοήσουν ότι πρόκειται για μια σοφή και δίκαιη λύση.

Η αλήθεια είναι ότι εντελώς «δωρεάν» και ανέξοδα τους δώσαμε τα πάντα χωρίς καν τα προσχήματα. Γλώσσα, ταυτότητα και συνεπώς διεκδίκηση ακόμα και της Ιστορίας, ενώ το όνομα είναι ακόμα πιο πολλά υποσχόμενο από το αν ήταν «σκέτο» καθώς περιέχει και την έννοια της «ενοποίησης».

Μια «ενοποίηση» που μπορεί τώρα να μη φαντάζει ως άμεση απειλή αλλά στο μέλλον ουδείς γνωρίζει πως θα είναι οι γεωστρατηγικοί και γεωοικονομικοί συσχετισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση με την επιλογή της οδήγησε τον Ελληνισμό σε ένα συνεχές «vivere pericolosamente» με απρόβλεπτες συνέπειες σε όχι και τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.