ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τα έχασαν οι Αλβανοί: 140 ολόκληροι παράνομοι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα από την … Ελλάδα τους τελευταίους 3 μήνες!

Τα έχασαν οι Αλβανοί: 140 ολόκληροι παράνομοι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα από την … Ελλάδα τους τελευταίους 3 μήνες!

«Μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες στο συνοριακό σημείο Καπστίτσε/ Κρυσταλλοπηγή έχουν καταγραφεί 140 λαθρομετανάστες από χώρες όπως η Συρία και το Ιράν. Πέρασαν τα σύνορα από παρόδους και έφθασαν στα χωριά Βέρνικ και Τρεστενίκ.

Οι Σύριοι συνελήφθησαν κατά ομάδες των 10 ή 20 ατόμων και μεταφέρθηκαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα για διερεύνηση των στοιχείων τους. Μετά την εγγραφή τους στο Τμήμα Μετανάστευσης, οδηγήθηκαν στο κέντρο των αιτούντων άσυλο στην πρωτεύουσα με αστυνομικά οχήματα.

Τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί μια αγαστή συνεργασία με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex, η οποία παρακολουθεί την διέλευση των παράνομων μεταναστών στο σημείο διέλευσης των συνόρων στην Καπστίτσα»

Αυτά σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα αλλά με την διευκρίνιση «ότι οι περισσότεροι μετανάστες έχουν επιστραφεί στη χώρα τους». Η αλβανική κυβέρνηση με άλλα λόγια τους επιστρέφει στις χώρες καταγωγής τους κάτι που αρνείται να κάνει πεισματικά η Ελλάδα.

Πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.