ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Βρετανία βλέπει ρωσικά «φαντάσματα» στα Βαλκάνια και αποσταθεροποίηση

Η Βρετανία βλέπει ρωσικά «φαντάσματα» στα Βαλκάνια και αποσταθεροποίηση

«Παντού Ρώσους» βλέπει η Βρετανία, πιστή στη γραμμή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν αναμέτρηση με τη Μόσχα για να ανατρέψουν τον Ν.Τραμπ.

Τηρώντας την πλέον σκληρή και προκλητική γραμμή απέναντι στη Ρωσία, ακόμη και από τις ίδιες τις ΗΠΑ, η… γνωστή Βρετανία ανακάλυψε τώρα μεγάλη επιρροή της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια, με στόχο την αποσταθεροποίησή τους και τη δημιουργία ενός μετώπου στο μαλακό υπογάστριο της κεντρικής Ευρώπης με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Όλα αυτά περιέχονται σε έκθεση της Βρετανικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, από την οποία οι FT άντλησαν «στοιχεία» για να τοποθετήσουν την Ελλάδα στην επικίνδυνη ζώνη.

Το αστείο της έκθεσης είναι ότι ενώ μιλά για ρωσική επιρροή, στη συνέχεια αυτοδιαψεύδεται, λέγοντας ότι η Ρωσία ασκεί πολύ μικρή οικονομική επιρροή στα δυτικά Βαλκάνια, αλλά παρόλα αυτά είναι επικίνδυνη γιατί απλά είναι… έτοιμη για τα πάντα.

Το τελευταίο «στοιχείο» προήλθε κατόπιν πρόρρησης γέροντα.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ό, τι μπορεί για να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια», αυτό είναι το κύριο μήνυμα της συνάντησης της Βρετανικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει η σερβική εφημερίδα ‘Blic’.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε την παραμονή της πρόσφατης συνόδου κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο, στην οποία βέβαια παραβρέθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας. .

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ΕΕ έχει παραμελήσει τα Βαλκάνια τα τελευταία 10 χρόνια, αφήνοντας τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία να γεμίσουν το κενό αυτό, αλλά για την Τουρκία ή την Κίνα δεν έχει κάποιο πρόβλημα παρά μόνο με τη Ρωσία.

Η έκθεση «αναλύει» την κατάσταση των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και επισημαίνει ότι η ρωσική επιρροή, μολονότι είναι η ασθενέστερη λόγω της ελάχιστης οικονομικής παρουσίας της, αλλά είναι η πιο επικίνδυνη, διότι η Μόσχα «είναι έτοιμη για τα πάντα»!

«Η Ρωσία είναι πρόθυμη να κάνει οτιδήποτε, μπορεί να αποσταθεροποιήσει τα Δυτικά Βαλκάνια και την πορεία τους προς τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία. Αυτό αντικατοπτρίζεται από την υποστήριξη που παρείχε στην προσπάθεια πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο το 2016», αναφέρει η έκθεση της βρετανικής επιτροπής.

Η επιτροπή αναφέρει ότι οι στόχοι της Ρωσίας γίνονται φανεροί από τη δραστηριότητα των Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα και την εν συνεχεία απέλασή τους.

Σκοπός των Ρώσων διπλωματών ήταν η δημιουργία εμποδίων για την υπογραφή της… «λαμπρής» συμφωνίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνα; για το όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.