ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ζ.Ζάεφ: «Ο Τσίπρας μου είπε ότι μόνο οι εθνικιστές αντιστέκονται αλλά ο ελληνικός λαός θα στηρίξει την συμφωνία μας»!

Ζ.Ζάεφ: «Ο Τσίπρας μου είπε ότι μόνο οι εθνικιστές αντιστέκονται αλλά ο ελληνικός λαός θα στηρίξει την συμφωνία μας»!

Την πεποίθησή του ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια και την αναγνώριση ύπαρξης «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής γλώσσας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας ότι για αυτό… τον έχει διαβεβαιώσει ο Έλληνας ομολογός του, Αλέξης Τσίπρας.

Την δήλωση αυτή, δεν την μετέδωσε το ΑΠΕ, λογοκρίνοντας το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο μετέδωσε έπειτα από τη συνάντηση Ζάεφ με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι ο Ζάεφ δήλωσε στον Αυστριακό πώς «ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει διαβεβαιώσει ότι ακόμα κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν με τη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει».

Υπενθυμίζεται ότι ο καγκελάριος κουρτς επισκέφθηκε τα Σκόπια το πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων ηγετών από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λίγες ημέρες πιρν από το δημοψήφισμα για επικύρωση ή μη της συμφωνίας.

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, τόνισε ότι «η Μακεδονία ήταν και παραμένει παίχτης-κλειδί στο κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων», ανέφερε ο Κουρτς, επαινώντας τη στάση των Σκοπίων στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.

«Θέλουμε να δούμε τη Μακεδονία στην ΕΕ» τόνισε ο Κουρτς, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «γεωγραφικά είναι πλήρης μετά από την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων», Παράλληλα, ο καγκελάριος της Αυστρίας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ορόσημο» που «θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, υποσχέθηκε στον Ζόραν Ζάεφ την πλήρη στήριξή του για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.