Κύπρος: Διαβουλεύσεις με Αναστασιάδη- Ακιντζί θα έχει ο Έσπεν Μπάρθ Άιντε

Κύπρος: Διαβουλεύσεις με Αναστασιάδη- Ακιντζί θα έχει ο Έσπεν Μπάρθ Άιντε

Διαβουλεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα έχει ενόψει της νέας Γενεύης, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Άιντε.

Την Πέμπτη, στις 4 το απόγευμα, θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί και την Παρασκευή θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης θα έλθει στην Κύπρο μεθαύριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για διαμόρφωση του κοινού εγγράφου για την ασφάλεια.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος υφυπουργός παρά τω προέδρω των κατεχομένων, Γκιουρτνάλ Χιουντάογλου, διατύπωσε την εκτίμηση ότι στη Γενεύη μπορεί να εξευρεθεί «λογική φόρμουλα» για την ασφάλεια και στις εγγυήσεις.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό κανάλι, ο Χιουντάογλου ανέφερε ότι το κεφάλαιο «ασφάλεια και εγγυήσεις», δεν είναι σημαντικό μόνο για την ελληνοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω των ιστορικών εμπειριών, υποστήριξε, το κεφάλαιο είναι πολύ περισσότερο σημαντικό για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Είπε ότι το έγγραφο του Έσπεν Μπαρθ Άιντε θα είναι μια εργασία που θα αφορά τη διαδικασία και δεν θα περιλαμβάνει μόνο την επιχειρηματολογία μιας μόνο πλευράς.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκ περιτροπής Προεδρίας, είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά τάσσεται υπέρ της εναλλαγής σε «λογικά» χρονικά πλαίσια.

Για τους Τουρκοκύπριους, είπε, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μείνουν εκτός μιας φόρμουλας, με βάση την οποία να μπορούν να έχουν και την προεδρία του νέου κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.