ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απίστευτη καταγγελία Τουρκοκύπριων δασκάλων στα Κατεχόμενα: «Έχουμε περισσότερα τζαμιά παρά σχολεία!»

Απίστευτη καταγγελία Τουρκοκύπριων δασκάλων στα Κατεχόμενα: «Έχουμε περισσότερα τζαμιά παρά σχολεία!»

Σε έντονη διαμαρτυρία προχώρησε η Ένωση που είχαν συστήσει οι δάσκαλοι στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αποκαλύπτοντας ότι, στο τουρκοκυπριακό κομμάτι του νησιού υπάρχουν 160 σχολεία, σε σύγκριση με 190 τζαμιά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι περισσότερα χρήματα δίνονται σε θρησκευτικές υποθέσεις, εις βάρος της εκπαίδευσης.

Η Ένωση εξέδωσε μια δήλωση αφού έμαθε ότι οι αρχές ετοιμάζονται να κλείσουν δύο δημοτικά σχολεία, ένα στην περιοχή της Αμμοχώστου και το άλλο στο Καραβοστάσι, στον κόλπο της Μόρφου.

Οι δάσκαλοι υποστήριξαν ότι ενώ ο αριθμός των τζαμιών στα βόρεια ανέβαινε, ο «υπουργός Παιδείας», Οζντεμίρ Μπέροβα, προωθεί το κλείσιμο των σχολείων και τη διανομή των οικοπέδων στους κοντινούς του ανθρώπους, μια πρακτική ευρέως διαδεδομένη στο συνασπισμό μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και του Δημοκρατικού Κόμματος (

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ένωση δασκάλων, δήλωσε ότι η προτεινόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας για το τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων, θα ανοίξει το δρόμο για μαθήματα Κορανίου σε παιδιά, ενώ η αύξηση του προϋπολογισμού που θα επιτρέψει περισσότερες προσλήψεις από την Τουρκία, υποστηρίχθηκε από τον Μπέροβα, ο οποίος την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τους εκπαιδευτικούς ή την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.