ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιτυχής η έξοδος της Κύπρου στις αγορές

Επιτυχής η έξοδος της Κύπρου στις αγορές

Με τη σημερινή έξοδο της στις αγορές η Κυπριακή Δημοκρατία άντλησε 850 εκατ. ευρώ με την έκδοση του επταετούς ομολόγου. Το επιτόκιο είναι 3%. Όλο το ποσόν θα διατεθεί για επαναγορά παλαιότερου χρέους με μεγαλύτερο επιτόκιο. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως η σημερινή έκδοση προσέλκυσε το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο που εξασφάλισε ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία.

Εξήγησε πως η έκδοση αυτή δεν σημαίνει τη δημιουργία νέου χρέους, αφού θα χρησιμοποιηθεί για επαναγορά παλαιότερου ακριβότερου δανεισμού.

Ειδικότερα, από τη σημερινή έκδοση θα αποπληρωθεί μέρος του χρέους προς το ΔΝΤ ύψους 288 εκ με επιτόκιο 3,52%, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επαναγορές μέρους των τριών ομολόγων, λήξης 2019 με επιτόκιο 4,75%, λήξης 2020 με επιτόκιο 4,62% και άλλου ενός ομολόγου, επίσης, λήξης 2020 με επιτόκιο 6,50%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η διαφορά στο επιτόκιο, μεταξύ του καινούργιου αυτού δανεισμού και του παλαιότερου που εξοφλείται είναι πέραν του 2%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.