ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Αναστασιάδης: Ικανοποιημένος για την κατανόηση των κυπριακών θέσεων από τους ηγέτες της ΕΕ

Ν.Αναστασιάδης: Ικανοποιημένος για την κατανόηση των κυπριακών θέσεων από τους ηγέτες της ΕΕ

Την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το γεγονός ότι οι εταίροι της Κύπρου στην ΕΕ συντάσσονται με την κυπριακή θέση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, μετά την τοποθέτηση του Προέδρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετέφερε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, διψήφιος αριθμός κρατών μελών, συμμετείχε στη συζήτηση για το κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις και είναι κοινή η προσέγγιση ότι εν έτη 2017 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε επίσης τους δημοσιογράφους και για την ενδιαφέρουσα, όπως την χαρακτήρισε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με την οποία υπάρχει μερική έστω προσέγγιση σε μερικά από τα θέματα που θίγονται στο έγγραφο Είντε.

Όπως ανέφερε «ήταν κοινή η πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα στη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι εκείνα που θα δείξουν αν μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα από την παρούσα διαδικασία».

Σημείωσε δε ότι «από εκεί και πέρα έγινε ανταλλαγή συγκεκριμένων απόψεων επί του περιεχομένου του προσχεδίου που έχει υποβληθεί από πλευράς του κυρίου Έιντε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Να σας αναφέρω ότι αργά χθες το βράδυ εστάλησαν οι θέσεις της δικής μας πλευράς», συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος και τόνισε ότι «είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι υπάρχουν κοινές αν θέλετε τοποθετήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση σε κάποια σημεία που αναφέρονται στο προσχέδιο που έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.