ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

N. Αναστασιάδης: «Η πρόταση της Τουρκίας για διατήρηση των εγγυήσεων και των στρατευμάτων δεν μας ικανοποιεί»

N. Αναστασιάδης: «Η πρόταση της Τουρκίας για διατήρηση των εγγυήσεων και των στρατευμάτων δεν μας ικανοποιεί»

«Η πρόταση που υπέβαλε σήμερα η Τουρκία στη διάσκεψη για διατήρηση των εγγυήσεων και των στρατευμάτων δεν μας ικανοποιεί καθόλου» σημείωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ανέφερε πως τέθηκαν τρία ερωτήματα για εναλλακτικές μορφές εγγυήσεων και σε αυτά θα κληθούν να απαντήσουν όλα τα μέρη αύριο. Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως δεν είναι ώρα για ατάκες αλλά για διαπραγμάτευση. Η διάσκεψη θα συνεχιστεί αύριο στις 10 το πρωί.

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναχωρώντας από το συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιείται η διάσκεψη για τη Κύπρο στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, ανέφερε πως «παλεύουμε συστηματικά να ανοίξει ο δρόμος για συζήτηση των σημαντικών θεμάτων της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων».

Ο κ. Κοτζιάς σύμφωνα με πληροφορίες, στη τοποθέτηση του στη διάσκεψη τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης του συστήματος εγγυήσεων με ένα μηχανισμό παρακολούθησης εφαρμογής της λύσης. Σε αυτό το μηχανισμό δεν θα μπορούσαν να μετέχουν Ελλάδα και Τουρκίας καθώς θα ήταν παράδοξο οι ελεγχόμενοι να ελέγχουν.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περιορίστηκε να πει ότι ήταν μια εποικοδομητική πρώτη μέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσαβούσογου διατύπωσε πρόταση τεσσάρων σημείων, η οποία δεν διαφοροποιείται από τις θέσεις που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι τώρα η Άγκυρα για διατήρηση εγγυήσεων και στρατευμάτων σε μικρούς αριθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν προέβει σε δηλώσεις. Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε έκανε λόγο για μια καλή συζήτηση ξεκαθαρίζοντας ακόμα ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Έιντε η επίτευξη προόδου στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι εφικτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.