ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παραδόθηκε στη Λευκωσία ο «Φάκελος της Κύπρου» – Χρειάστηκαν 11 κούτες για τη μεταφορά (φωτό)

Παραδόθηκε στη Λευκωσία ο «Φάκελος της Κύπρου» – Χρειάστηκαν 11 κούτες για τη μεταφορά (φωτό)

Παραδόθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τα κιβώτια με τα έγγραφα του «Φακέλου της Κύπρου».

Όλο το υλικό που ήταν αποθηκευμένο στη Βουλή των Ελλήνων μεταφέρθηκε στη Κύπρο από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος, σε ειδική συνεδρία, θα προσφωνήσει αύριο την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής.

Τα έγγραφα φυλάσσονται πλέον σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο μαζί με αυτά που είχαν συγκεντρωθεί από την έρευνα της Βουλής της Κύπρου.

Έντεκα αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους- αντίγραφα του αρχείου του Φακέλου της Κύπρου παραλήφθηκαν στις 1648 στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με αποστολέα τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέμενε το όχημα με τα έγγραφα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Τους φακέλους παρέλαβαν και συνόδευσαν στη Λευκωσία μέλη της φρουράς του Προέδρου της Βουλής και η Διευθύντρια του νομοθετικού σώματος.

Τα κιβώτια με τα έγγραφα εισήλθαν από την κύρια είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οδηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριών της Ολομέλειας της Βουλής και στη συνέχεια πήραν την οδό για το χώρο, όπου θα φυλάγονται δίπλα στα έγγραφα του φακέλου της Κύπρου, που συνέλεξε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα έγγραφα έφθασαν στην Κύπρο με την ίδια πτήση που ήρθε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος αύριο θα προσφωνήσει ειδική για την παράδοση συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.