ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τουρκική άσκηση στην Κύπρο με υποβρύχιες συσκευές (φωτό)

Τουρκική άσκηση στην Κύπρο με υποβρύχιες συσκευές (φωτό)

Νέα πρόκληση ετοιμάζει η Άγκυρα στην Κύπρο με «πυρά» και υποβρύχιες συσκευές πάνω στα οικόπεδα 6 και 7…

Να ανεβάσει και πάλι το θερμόμετρο της έντασης στην Κύπρο, προσπαθεί η Τουρκία με παράτυπες Navtex που εξέδωσε, επιχειρώντας να δεσμεύσει περιοχή που εμπίπτει σε οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα η Άγκυρα προειδοποιεί πως θα προχωρήσει σε άσκηση με πυρά αλλά και πως τουρκικό πολεμικό πλοίο θα ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή, στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από το ελληνικό πεντάγωνο, η περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι είναι πάνω στα οικόπεδα 6 και 7 της ΑΟΖ της Κύπρου. Πρόκειται για περιοχή, η δέσμευση της οποίας ουσιαστικά εκτός της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απειλεί και τις εταιρείες που βρίσκονται στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Κύπρο και την υπεράσπισή της. «Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να υπερασπισθούμε την Κύπρο, την κυριαρχία της και την απελευθέρωση των εδαφών της», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο οποίο παρέστη και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ό,τι κάνουμε για την Κύπρο», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, «δεν το κάνουμε μόνο για το νησί αλλά και γιατί είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μείωση της κυριαρχίας της Κύπρου σημαίνει μείωση της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κατά κανένα τρόπο». «Μακαριώτατε, η σκέψη μας είναι στραμμένη στην Κύπρο και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί βοήθεια στο μεγάλο έργο το οποίο έχετε αναλάβει», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.