ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αναστάτωση στο «ψευδοκράτος» για το φραγμό της εισόδου στα κατεχόμενα σε… τουρίστες

Αναστάτωση στο «ψευδοκράτος» για το φραγμό της εισόδου στα κατεχόμενα σε… τουρίστες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή πλευρά, η ακριβοδίκαιη απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να παρακωλύει την μεταφορά τουριστών προς τα κατεχόμενα τμήματα της Κύπρου, μιας και έτσι παρεμποδίζεται η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του παρανόμου κρατιδίου.

Η λεγόμενη «προεδρία» του ψευδοκράτους και το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» προχώρησαν ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, όσον αφορά την παρεμπόδιση 32 Ισραηλινών από τις Κυπριακές αρχές, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου έφτασαν για να περάσουν στα κατεχόμενα όπου θα διέμεναν για τις διακοπές τους, δήλωσε στην εφημερίδα “Κίπρις Ποστασί” ο Τουρκοκύπριος λεγόμενος «υπουργός τουρισμού» Φικρί Ατάογλου.

Ενόψει της γιορτής των Ισραηλινών «Ρος Χασανά» αναμένονται πάνω από 2.000 Ισραηλινοί τουρίστες στα κατεχόμενα, και αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη μετάβαση τους από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δύο οικογένειες Ισραηλινών που ήρθαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να μεταβούν στα κατεχόμενα, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος, καθώς και σε δυσκολίες που προκάλεσαν σε άλλα 32 άτομα από το Ισραήλ οι ελληνοκυπριακές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να αποτρέπουν μη πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ταξιδεύουν μέσω Λάρνακας για διακοπές στο ψευδοκράτος.

Η εφημερίδα “Κίπρις Ποστασί” προσθέτει ότι στην ενέργεια αυτή του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης υπήρξε αντίδραση από διαφορετικές πλευρές.

Σε δηλώσεις του, ο πρώην «υφυπουργός τουρισμού», Σιαχάπ Ασίκογλου δήλωσε πως αυτό που άμεσα πρέπει να γίνει είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου κρίσεως και εάν όχι, να ετοιμασθεί ένα σχέδιο Β ώστε να ανοίξει ο δρόμος μεταξύ του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν, με την Ευρώπη. «Πρέπει να αρχίσουν προγραμματισμένες πτήσεις με ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με τον Ασίκογλου, φέτος από τις εισόδους ξηράς, όπως ανέφερε τα οδοφράγματα, πέρασαν στα κατεχόμενα περίπου 300.000 άτομα και υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι αρμόδιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η ανάπτυξη της τουρκοκυπριακής οικονομίας γίνεται μέσω των δικών τους δομών.

«Δεν μπορούν να το αποδεχθούν αυτό. Εξάλλου εάν δούμε την συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων εδώ και 40 χρόνια, δεν πρέπει κανέναν να ξενίζει αυτό το περιστατικό. Από τον Απρίλιο ήταν φανερό ότι θα γινόταν έτσι τα πράγματα γιατί η ελληνοκυπριακη πλευρά εδώ και 40 χρόνια δεν θέλει η τουρκοκυπριακή πλευρά να πάρει ανάσα, ειδικά στην οικονομία. Συνέλαβαν αρχαιολόγους που έκαναν ανασκαφές (στα κατεχόμενα), απέλασαν τουριστικούς πράκτορες, επέβαλλαν εμπάργκο σε όσους θα συμμετείχαν σε εκθέσεις στην τουρκοκυπριακή πλευρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφημερίδα σημειώνει τέλος ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας πάγωσε προσωρινά για 15 μέρες τον εν λόγω κανονισμό για να μην δηλητηριάσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, αφού είχε στείλει πίσω στο Ισραήλ 50 τουρίστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.