Κύπρος: Το ψευδοκράτος μπλοκάρει φορτηγά του ΟΗΕ με βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους 

Κύπρος: Το ψευδοκράτος μπλοκάρει φορτηγά του ΟΗΕ με βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους 

Το «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους είχε ανακοινώσει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα επιβάλλει «δασμούς» σε ορισμένα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρεται από την UNFICYP στους εγκλωβισμένους…

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν περάσει από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στη Λευκωσία με κατεύθυνση τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου τα φορτηγά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP) που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες.

Σήμερα τα φορτηγά είχαν προορισμό τη χερσόνησο της Καρπασίας όπου διαμένουν οικογένειες Ελληνοκυπρίων οι οποίοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά την εισβολή του 1974 και υπό 43 χρόνια ζουν υπό κατοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτίο που τελικώς θα περάσει θα είναι μόνο φάρμακα και τα υπόλοιπα αγαθά δεν θα περάσουν καθώς το κατοχικό καθεστώς αποφάσισε να επιβάλλει «δασμούς».

Το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους είχε ανακοινώσει ότι από την 1η Οκτωβρίου θα επιβάλλει «δασμούς» σε ορισμένα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρεται από την UNFICYP στους εγκλωβισμένους βάσει της Συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης, υποστηρίζοντας ότι αυτά που δεν χρειάζονται οι Ελληνοκύπριοι τα πουλούν σε Τουρκοκύπριους και πως το θέμα των εγκλωβισμένων τυγχάνει πολιτικής εκμετάλλευσης από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Επίτροπος για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτης Φωτίου είχε δηλώσει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία να πληρώσει “δασμούς” προς το ψευδοκράτος και πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ενημερώνοντας τον και ζητώντας του να παρέμβει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.