ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπρος: Αποφασίστηκε ο άμεσος ο εκσυγχρονισμός της ΑΒ «Ανδρέας Παπανδρέου» και της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης»

Κύπρος: Αποφασίστηκε ο άμεσος ο εκσυγχρονισμός της ΑΒ «Ανδρέας Παπανδρέου» και της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης»

Αναβάθμιση της αεροπορικής βάχης «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο και της ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι αποφάσισε η κυπριακής κυβέρνηση υπό το πρίσμα της κατάρρευσης των διακοινοτικών συνομιλιών με την συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων στο Γκραν Μοντανά.

Ταυτόχρονα ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης δήλωσε ότι «Η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο θα συνεχιστεί» δήλωσε

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Αμύνεσθαι περί Πάτρης», ο κ. Φωκαΐδης αποκάλυψε, επίσης, ότι σύντομα το κυπριακό Ναυτικό θα αποκτήσει τρία πλοία ανοικτής θαλάσσης (μεγάλα περιπολικά, πιθανόν πυραυλοφόρα), ενώ δρομολογείται και η ενίσχυση της Αεροπορίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο υπουργός Άμυνας ενέταξε την παρουσία των ελληνικών αεροσκαφών στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης για ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας με την Ευρώπη, τονίζοντας ότι αναγνωρίζεται πλέον ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή ως «πάροχος ασφάλειας».

Οι διαδικασίες επέκτασης της ναυτικής βάσης ήδη έχουν ξεκινήσει με στόχο τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί το 2020.

Ετσι η βάση αυτή θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και παροχής υποστήριξης σε πολεμικά πλοία ευρωπαϊκών χωρών τα οποία θα αναλάβουν τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ξεκίνησε και τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης στην Πάφο, ώστε να μπορεί να παρέχει στήριξη στις αεροπορικές δυνάμεις της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.